REKLAMI GEÇ

Mühendis damat ile arkeolog geline 2 gece 3 gündüz süren düğün

Mühendis damat ile arkeolog geline 2 gece 3 gündüz süren düğün

Çal’ın Selcen Mahallesi’ndeki düzenlenen köy düğünüyle Arkeolog Sevcan Şimşek (24) ile Aselsan’ın Ankara Gölbaşı Tesisleri’nde Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Fikret Tatar (26), dünya evine girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2015 Cuma, 15:56

Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar’ın Aselsan’da görev yapan oğlu Elektrik-Elektronik Mühendisi Fikret Tatar, doğup büyüdüğü Selcen Mahallesi’nde gönlünü kaptırdığı Arkeolog Sevcan Şimşek ile evlendi. Genç çift, 2 gece ve 3 gündüz süren geleneksel köy düğünüyle yaşamlarını birleştirdi.

TÜRK BAYRAĞI ASTILAR
Selcenli gençler, düğün sabahı güneş doğarken damadın evinin önüne Türk Bayrağı astı. Bayrağın asıldığı ağacın dallarına Türklerin Orta Asya’dan bu yana kullandığı renklerin yer aldığı kumaş parçaları bağlandı. Düğünde yaklaşık 6 bin 500 kişiye yemek ikram edildi. Mühendis damat, Türk Bayrağı taşıyan gençlerle davul zurna eşliğinde kız evine giderek arkeolog gelini kına gecesine götürdü.

Selcen Mahallesi’ndeki kına gecesinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda sahne aldı. Sanatçı Salda, “Hayatımda ilk kez kına gecesinde sahne alıyorum geleneklerine ve türkülerimize bağlı genç çiftimizi yürekten kutluyor, mutluluklar diliyorum” dedi.

ZEYBEK OYNADILAR
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile damadın babası Başkan Yardımcısı Adnan Tatar oynadıkları zeybek ile renk kattığı düğünde, gelinin eline kına yakıldı, mahalleli kadınlar tarafından yöresel türküler söylendi.

Düğünün son bölümü ise Atatürk Parkı’nda yapıldı. Sanatçı Tayfun Tunç’un söylediği şarkılar eşliğinde davetliler geç saatlere kadar eğlendi.

GELENEKLERİMİZİ YAŞATTIK
Üç yıldır Aselsan’da mühendislik yapan damat Fikret Tatar, “Geleneklerimizin yaşatılması adına eşimle birlikte köy düğünü yapma kararını birlikte aldık. Her geçen gün değerlerimizi maalesef kaybediyoruz. Geçmişle günümüz arasındaki en önemli köprü olan gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmeliyiz. Düğünümüze teşrif eden tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu