REKLAMI GEÇ

Ortaköylüler, taşımalı eğitimle harabeye dönen tarihi okulun restore edilmesini istiyor

Ortaköylüler, taşımalı eğitimle harabeye dönen tarihi okulun restore edilmesini istiyor

Çal’ın Ortaköy Mahallesindeki tarihi ilkokulu taşımalı eğitimden sonra harabeye döndü. Muhtar Mehmet Yılmaz Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan bu tarihi okulun restore edilmesini istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2021 Çarşamba, 19:48

Çal’ın köklü beldelerinden olan, Ortaköy Mahallesindeki, genç cumhuriyet mimarisi özellikleri taşıyan Ortaköy İlkokulu taşımalı eğitimle birlikte harabeye döndü.

Çal merkezde yangıda kül olan tarihi Gazi İlkokulu ile aynı dönemlerde yapılan tarihi okulun harabeye dönmesinden büyük üzüntü duyan Ortaköy Muhtarı Mehmet Yılmaz bu tarihi okulun restore edilerek bölgeye kazandırılmasını istiyor.

Muhtar Yılmaz, yetkililere seslenerek, “Mahallemizde bulunan ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapılan tarihi okulumuza sahip çıkalım. Bu okula sahip çıkmak, Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır.

Cumhuriyetini seven tarihi okulumuza sahip çıksın. Bu tarihi okulumuz Cumhuriyetimizin ilk yıllarında yapıldı, Cumhuriyetimizle yaşıt. Türkiye’de önemli bürokratların, siyasetçilerin ve işadamlarının mezun okuduğu bu okulun sahipsiz kalması mahalle halkımızı ve bizi çok üzüyor.

Muhtarlığımızın bu okulu restore ettirilmesi için bir bütçesi yok. Bu okuldan mezun olan siyasetçilerin, bürokratları ve işadamlarının bu okula sahip çıkmasını istiyoruz. Bu okula sahip çıkmak Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaktır. Yetkililerden sesimizi duyup okulumuza ve tarihimize sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

yalçın   -  Bağlantı 8 Temmuz 2021, 10:36

Binaya değil insana yatırım yapalım Ortaköy mahallesinde kaç öğrenci var restore edilirse eğitim öğretime katkısı ne olur Çal Merkez, Denizler ve Ortaköy olmak üzere 3 adet Tüm Türkiye’de yüzlerce bu okuldan var

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu