Zorbalığa maruz kaldığını iddia eden cemaat, imamı camiye gitmeyerek protesto ediyor

İmamın kendilerine sürekli kötü davrandığını, hatta bazı cemaatle kavga ederek davalık olduğunu, sözlü zorbalık yaptığını söyleyen Çal’ın Aşağıseyit Mahallesi sakinleri 4 haftadır hiçbir namazı camide kılmadı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2020 Cuma, 16:26
Çal’ın Aşağıseyit Mahallesinde imam, cemaatle tartışınca cami cemaatsiz kaldı. Son 4 haftadan bu yana zorbalığa maruz kaldıklarını iddia ettikleri imama tepki gösteren mahalleliler camiye gitmiyor. Vakit namazlarında camide kimse görülmezken, bugünkü Cuma namazı için Aşağıseyitliler, minibüslere binip Çal’daki Çarşı Camisi’nde namaz kıldı.
5 vakit namazı da camide kıldığını söyleyen Hasan Solak, “Her gün 5 vakit namazımı camide kılıyordum. İmamın bizi sürekli azarlamasından bıktık. ‘Pencereyi açmayın, sandalyede namaz kılacaksanız kendiniz getirin, tuvaletleri pisletmeyin, ışıkları söndürün, bahçeyi kirletmeyin’ diye her vakit namazında azar yiyoruz. Hatta ben bu konuda tartıştığım için görevli memura hakaretten 55 gün hapis cezası aldım. Cami zaten mahallemizin camisi, herkesten fazla biz sahip çıkıyoruz ama imamın bize olan tavrından şikayetçiyiz” dedi.
Solak, muhtar Osman Canbaz’ın tarlada ekin biçen işçilerin temizlenmeleri için camiye getirdiğini ancak imamın buna izin vermeyerek işçileri dışarı çıkardığını da ileri sürdü.
Cami cemaatinden Fahrettin Yıldırım, Süleyman Şahin, Davut Cambaz, Hüsamettin Esen ve Soner Işık da isteyen yetkililerin herhangi bir vakit namazında gelip caminin nasıl boş olduğunu görebileceğini söyleyerek çözüm istedi.
Yorumlar
Ya adam tuvaleti kullanıyor kendi pisliğini temizlemeden çekip gidiyor kimin yaptığını bilsem bende kendisini fırçalarım bu olayda imam haklı görünüyor
Aşağı seyitte zaten 10 kişi var onlarda namaz nasıl kılınır onu bile bilmezler cala minibüs le gitmişler yalan bırakın ya asagseyit zaten 30 hane var 10 kişi yaşar onlarda abtest bile almasını bilmezler hoca ne yapacak cemata işlerine gelmiyor
Hocam haberi baştan aşagi okudum ve haklısın günümüzde çokdegişik camilere gidiyoruz ve çogu cami tuvalet leri leş birakıp gidiyorlar hoca haksız sitem etmiyor hocam yolundan dönme
Ne Hoca efendinin nede cemaatin haklılığını tartışmak istemem.Ama biryerde yanlış var.Herkesin işi, ibadeti kendini bağlar. Yeter ki başkasına zarar vermesin. Şu ortamda emeği olanların dinimizin temelini balyoz vurup kuru gürültü çıkardığı doğru.
Camide imam temizlesin biz pisletelim. Niye tavir alıyor demeye getirmiş cemaat. Müslümansan Mescid kurallarına uyarsin.Musluman değilsen imamda kusur ararsın. Hic imamın mimber göreviyle ilgili bisey elestirmemis.demekki başarılı
İpler kopmuş.Genel bir tavır var. Diyanet imam efendinin yerini değiştirmeli.İmamın istenmediği yerde bulunması namazın sıhhati açısından da sıkıntılı. İbadetlerde esas olan kalbin tatmini. Bu böyle olmaz.Kangren olmuş mesele ancak böyle tedavi olur.
Nasıl olurda normal bir tartışmadan 55 gün ceza aliyor bir de imamı dinlemek lazım ve o cezayı veren hakimin kararını da okumak lazım her halde hâkim durup dururken ceza vermemiştir.ikinciside unutulmamalı ki camilerin yünetimi diyanettdir.
İyi söylemiş, temiz olun .Bir Alman müslüman olmak için bir camiye uğrasa wc de görevli yoksa pisliği görünce müslüman olmaktan vazgeçer. Müslümanlığın ilk belirtisi temizliktir. Hiç kızmayın imama. Kendinize çeki düzen veriniz.
Devletimiz camileri acilen devlet dairesi gibi bir takım kurallar getirmeli
Imamlarimizi daha yetkin kılacak düzenlemeler yapılmalı
Cami içerisinde imama sözlü dahi olsa saldıran herkimse direk dava edilmeli.
Birde her camide kamera sistemi olmalı
M
Cemaate imam ıyi güzel şeyler öğütlemiş camiyi ve bahçesini temiz tutmak her müslümanın görevidir ama burda öküz altında buzağı arayan cemaat var Allah bunları ıslah etsin imam kardeşimizede Allah kolaylik versin
Ya bi insanlar bu kadar görgüsüz olamaz adam uyarmış etmiş daha onları size söylemeden uyarmadan yapmaları gerekli olan şeyleri bide pişkin pişkin anlatmışlar hoca böyle yapıyor diye bakalım adam nelerle karşılasti öyle davrandı.
sarhoş eden şaraba küsün, kusursuz dinin kusurlu imamından dolayı camiye değil…
Sandalye konusunda talimat gelmiş ancak bizim İmam hemen açılır kapanır Sandalye getirdi hiç bir problem yaşanmadı dedim yaa İmamlık ince gevrek dal gibidir Cemaat olarak şunu söylemek istiyorum ne olursa olsun Camii küsülmez.
İmamlık öyle bir Meslektir ki ince bir gevrek dal gibidir o ayarı tutturabilmek mesele ama bu olaylar keşke yaşanmasa aç kurtlar bekliyor çünkü şikayet filan geldiğinde her yer diken üstünde kalıyor il ilçe mahalleler …
Bazı İmamlarımızda Panik atak durumlar var bunu gözlemliyorum özellikle Müftülük şunlar şunlar yapılsın derken aman benim üzerime suç gelmesin diyerek daha titiz davranılıyor bu tutum ve davranış haliyle Cemaati sıkıyor.
İmamın hatasına bağlayıp Namaza kılan biri Namaza gelmemesi hatta 55 gün uzaklaştırma alması Amcanın o karara veren Hakime ve Savcîya dinlemek lazım Olaya At gözlükle değil Çok persektifli bakalım .
Şimdi bunlar moda oldu İmamlar dikkat Pandemi Sürecinden bu yana sizin üzerinize oyunlar oynanıyor İmamın haklı veyahut haksız ona bilmem ama fırsat bu fırsat bir imama bu yakışıksız ve çirkin bir hareket hatalar varsa İl Müftülüğü ne güne duruyor.
İmam her yeri pisleyin deseydi iyiydi.temizlil yoksa imanın yarışı gitti zaten Allah ıslah etsin hemserilerimize
Yorum Yaz
Hava Durumu
Çal | Sıcaklık (°C) | Durum | |
---|---|---|---|
En Düşük | En Yüksek | ||
9 Mayıs 2025 Cuma | 12 | 29 | Parçalı Bulutlu |
10 Mayıs 2025 Cumartesi | 14 | 27 | Parçalı Bulutlu |
11 Mayıs 2025 Pazar | 11 | 23 | Parçalı Bulutlu |
12 Mayıs 2025 Pazartesi | 8 | 21 | Parçalı Bulutlu |
13 Mayıs 2025 Salı | 10 | 21 | Parçalı Bulutlu |