REKLAMI GEÇ

Çameli’de alabalık üreticilerine üst düzey ziyaret

Çameli’de alabalık üreticilerine üst düzey ziyaret

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. M. Altuğ Atalay Denizli’de Alabalık Üreticileri ile buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2021 Pazartesi, 16:20

Çameli’de gerçekleştirilen toplantıya Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. M. Altuğ Atalay, Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, , Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tanju Özdemirden, Çameli Tarım ve Orman İlçe Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Alabalık Üretici Birliği Başkanı Fatih Maden, teknik personeller, sektör temsilcileri ve alabalık üreticileri katıldı.
Toplantıda üreticilere seslenen Atalay, Denizli’deki alabalık üretiminin su ürünleri sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Kaliteli balık yumurtası ve yavru üretiminin sektörün gelişimi için vazgeçilmez olduğunu ve Denizli’deki su kaynaklarının bu alana daha fazla kanalize olması gerektiğini anlatan Atalay, alabalık, levrek ve çipuranın ardından son yıllarda Türk somonunun da yurtdışı piyasada tercih edilen bir ürün olarak değerinin sürekli arttığını, bunun da ülke su ürünleri ihracatındaki artışına ivme kazandırdığını söyledi.

Bakanlığın tarımın her alanında olduğu gibi su ürünleri sektöründe de balık üreticilerimizin yanında olduğunu dile getiren Atalay, üreticilerin üretimi artırmaları için ne gerekiyorsa yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Atalay, toplantının ardından tesisleri gezdi, üreticilerden bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı