REKLAMI GEÇ

Çamelili sanatçıya 72 yaşında ilk klip

Çamelili sanatçıya 72 yaşında ilk klip

Uzun yıllar İstanbul sahnelerinin tozunu yuttu, dönemin ünlü sanatçılarıyla turneleri çıktı ve daha sonra memleketi Çameli’ye döndü. Müziğe olan tutkusu hiç bitmedi ve 72 yaşında ilk albümünü yapmanın, ilk klibini çekmenin mutluluğunu yaşadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2016 Cumartesi, 17:01

Elinden düşürmediği bağlaması ile gençlik yıllarında İstanbul’un yolunu tutan, Yılmaz Güney ve Hülya Koçyiğit’in başrollerini paylaştığı “Zeyno” filmine konu olan türküyü seslendiren, TRT repertuvarına türkü veren, dönemin ünlü sanatçılarıyla Anadolu turnelerine çıkan Çamelili Şevket İren Kızılırmak, ilk albümünü yaptı ve ilk klibini çekti.

denizli-yesilcam-muezik-camelili-sevket-iren-kizilirmak-anons

İLK KLİP “AK KEÇENİN AYRANI” TÜRKÜSÜNE
Denizlihaber.com’da yayınlanan hayat hikayesiyle Türk Halk Müziği sevenlerin dikkatini çeken Kızılırmak, memleketi Çameli’de yaşamını sürdürüyor. 72 yaşına gelmesine rağmen bağlamasını bırakmayan, türkü söylemeyi sürdüren Kızılırmak, albüm ve klip hayalini yıllar sonra gerçekleştirdi. Doğuş Müzik ile 10 türkünün yer aldığı ilk albümünü hazırlayan Şevket İren Kızılırmak, ilk klibini de bu albümde yer alan “Ak Keçinin Ayranı” isimli türküsüne çekti.

denizli-sevket-iren-kizilirmak-album-ic

ÇAMELİ BELEDİYESİ SPONSOR
Klip çalışmasına Çameli Belediyesi’nin destek verdiğini ve albümde yer alan tüm eserlerinin kendisine ait olduğunu belirten Kızılırmak, “Tüm eserlerimde bir yaşanmışlık vardır. Çünkü müziklerimi hayat hikayemin bir parçası olarak görüyorum. Yaşadıklarımı yazıyorum. Geçmiş yıllarda çok ünlü isimle çalıştı. İstanbul’a gittiğim il yıllarda sıkıntılarım vardı, onları da kaleme aldım. Ben düşümdüm ellerim yazdı. Beste yapmayı, saz çalıp, türkü söylemeyi hiç bırakmadım. Sürekli besteler yapıyorum. Çok fazla bestem vardı ama çoğu kayboldu. Bu albüm içerisinde yer alanlar 10 yıllık eserlerimdir. Ben mutluyum bir albümün oluşturulmasından” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı