REKLAMI GEÇ

Ceviz üreticisine büyükşehir desteği

Ceviz üreticisine büyükşehir desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çamelili ceviz üreticilerine makine desteği verme kararı aldı. Meclis kararıyla üreticilere 180’er kilogramlık iki ceviz soyma makinesi sağlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2016 Salı, 14:52

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün yapılan oturumunda, Çameli Ziraat Odası’nın talebi görüşüldü. İlçede ceviz üretiminin yaygın olması, üreticilerin cevizlerini daha iyi koşullarda işlemesi ve pazarlaması için ceviz soyma, kurutma ve boylama makinelerinin alınması talebi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Kararla, Denizli Büyükşehir Belediyesi, meslek odalarıyla ortak proje geliştirme maddesi uyarınca iki tane 180 kilogram kapasiteli ceviz soyma makinesi ile birer tane ceviz boylama ve ceviz kurutma makinesi alacak. Makineler Çameli Ziraat Odası bünyesinde hizmet verecek.

Denizli’de üreticiler için gereken desteğin verileceğini söyleyen AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın mutlu olması, ürünlerin değer bulması ve kaliteli üretim ülkemiz ve şehrimiz için önemli. Bu nedenle kırsal kalkınma noktasında ziraat ile uğraşan tüm oda, birlik ve vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise ceviz üretiminin ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını, alınan makinelerle üreticinin ürününü daha kolay işleyerek daha iyi fiyatla satma olanağı bulacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı