REKLAMI GEÇ

Çameli’de çevre bilinci yayılıyor

Çameli’de çevre bilinci yayılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, okullara yönelik ‘Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası’ kapsamında Çameli İlçesi’nde çalışma başlattı. Okullara atık pil kutularının dağıtıldığı kampanyanın, çevre konusunda duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçladığı belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Şubat 2017 Perşembe, 13:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çameli İlçesi’nde okullara okullara atık pil kutusu dağıtıldı.

İlçe genelindeki tüm okullarda atık pillerin kaynağında ayrı toplanması ile ilgili olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı. Bu amaçla okullara atık pil toplama kutularının yanı sıra bilgilendirme afişleri de dağıtıldı. Çalışmalar kapsamında 20 okula ekipman dağıtımının devam ettiği açıklandı. Her yıl düzenlenen kampanyanın 30 Nisan 2017 tarihine kadar süreceği belirtildi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, atık pillerin çevreyi kirlettiğini, kampanya ile okullarda öğrencilerde çevre bilincini oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

En çok pil toplayan okulları ödüllendireceklerini ifade eden Başkan Arslan, “Bu kampanya ile öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazandırılarak, atık pillerin çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi ve çevreyi koruma bilincinin yayılmasını amaçlıyoruz. Hedefimiz daha sonraki yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı