REKLAMI GEÇ

Gölden ilçe merkezine yürüyerek gelen angut ailesi, fotoğraf merakı yüzünden dağıldı

Gölden ilçe merkezine yürüyerek gelen angut ailesi, fotoğraf merakı yüzünden dağıldı

Çameli’de bulunan Karaman Gölü’nün misafiri angut kuşu ve yaklaşık 20 yavrusu, yolunu şaşırınca ilçe merkezine kadar yürüyerek geldi. Yollarda dolaşan angut ailesi, bir vatandaşın fotoğraf çekmeye çalışması üzerine dağıldı. Anne kuş korkup havalandı, bazı yavrular göle doğru ilerledi geri kalanları ise vatandaşlar göl kenarına bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2021 Salı, 12:12

Her yıl baharın girmesiyle Karaman Gölü’nün mevsimlik misafirleri olan Angut kuşu ve 20 yavrusu, geçtiğimiz günlerde göl kenarından yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Çameli ilçe merkezine geldi. Tam kapanma nedeniyle boş olan sokaklarda yürüyen Angut ailesi, bir vatandaşın fotoğrafını çekmek istemesi üzerine dağıldı.

Vatandaştan korkan anne kuş, yavrularını bırakarak havalandı ve uzaklaştı. Yavrulardan bir kısmı geldikleri yöne doğru ilerledi, kalanları ise vatandaşlar göl kenarına bıraktı.

Karaman Gölü, bahar ayının gelmesi, havaların ısınması ile bir çok yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biriside ölen eşine sadık oluşuyla bilinen hayatının sonuna kadar yas tutmaları ile efsaneleşen Angut kuşu. Gölün çevresinde sazlık alanlarda yaşayan ve bir ördek türü olan Angut kuşu bir tür sadakatin timsali olarak biliniyor.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 18 Mayıs 2021, 14:46

Çok mu lazımdı o fotoğraf? Yazık olmuş hayvanlara, avcılar yetmezmiş gibi..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı