REKLAMI GEÇ

Kaçak kazılarla ortaya çıkan tarihi eserlerin bulunduğu alan sit alanı ilan edildi

Kaçak kazılarla ortaya çıkan tarihi eserlerin bulunduğu alan sit alanı ilan edildi

Çameli’de kaçak kazılarla ortaya çıkan anıt mezarlar ve çevresinde bulunan yazıt, blok ve kesme taşların yer aldığı alan Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2020 Çarşamba, 14:17

Çameli’nin Kızılyaka Mahallesi, Kalaycıönü Mevkiinde bir vatandaşa ait tarlada yapılan kaçak kazı sonucu Roma dönemine ait anıt mezar, yazıt ve tarihi blok kesme taşların bulunması üzerine Denizli Valiliği harekete geçti.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğünün uzmanlarınca yapılan inceleme sonucunda sahayla ilgili bir rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne bildirildi ve bölgenin sit alanı ilan edilmesi yönünde görüş bildirildi.

Kurulun yaptığı incelemede sahanın Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı özelliği gösterdiği gerekçesiyle 1. ve 3. derece sit alanı olarak tescillenin uygun olduğuna karar verildi. Karar bugün Resmi Gazetede yayımlandı.

Kaçak kazılar sonucu ortaya çıkan Roma dönemine ait yapı elemanlarının Müze Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmasına ve kurula rapor edilmesi kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı