REKLAMI GEÇ

Kaliteli süt için toplandılar

Kaliteli süt için toplandılar

Çameli süt üreticilerine yönelik sütün toplanması ve hijyeni konusunda bilgilendirilme toplantısı yapıldı. Süt üreticilerine, çiğ sütün toplanması, muhafazası ve hijyen koşulları anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2015 Perşembe, 12:26

Çameli Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri ile ilçede hayvancılıkla uğraşan ve geçimini süt satarak sağlayan vatandaşlar katıldı.

Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu,”Artık sağlıklı, nitelikli ve kaliteli süt üretimi konusunda taviz vermeyeceğiz. Çiğ sütün üretimi, depolanması, toplanması ve tanınması sırasında uyulması gereken hijyen şartlarına uyulması çok önemli. Çiğ süt elde edilmesinde ve toplanmasında bakteri yükü az olan, antibiyotik ve pestisit kalıntısı içermeyen, hijyenik ve soğuk zincirde toplanması gerekmektedir” dedi.

Bu konuda kesinlikle taviz verilmeyeceğini, denetimlerin devam edeceğini belirten Atmacaoğlu, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilerek denetim ve eğitim çalışmalarına ağırlık verileceğini vurguladı.

Toplantıya başkanlık eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Çameli’de Süt Birliklerinin tek bir çatı altında toplanılmasını bir arada çalışılması yerel yönetimler ve belediye olarak destekliyoruz. Bu konuda kooperatiflerimizin güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çameli süt üretiminde Denizli’de 3. Sırada. Her Mahallemizde bir kooperatiflerimiz var. Biz belediye olarak tüm kooperatiflerimizi destekleyip kaliteden taviz verilmemesi için gerekeni yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı