REKLAMI GEÇ

Torunlar dedeleriyle buluştu

Torunlar dedeleriyle buluştu

Çameli Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde öğrencileri dedeleriyle buluşturdu. Çameli Çok Programlı Lisesi ile Anadolu Lisesi’nden 46 öğrenci ve 7 öğretmen Çanakkale gezisini tamamladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2016 Pazartesi, 10:14

18 Mart 1915 – 9 Ocak 1916 Tarihleri arasında Destansı bir mücadelenin tarihinin yazıldığı yerleri görmek isteyen Çameli Çok Programlı Lisesi ve Anadolu Lisesi’nin 46 öğrencisi, 7 öğretmeniyle birlikte Çameli Belediyesi tarafından Çanakkale’ye gönderildi.

Rehber eşliğinde Çanakkale Şehitler Abidesi’ni gezen, Türk milletinin düşmana karşı verdiği destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hisseden öğrenciler, Çanakkale Şehitliği’nde ise duygu dolu anlar yaşadı.

Gelibolu sahilinden başlayan gezi, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Anzak Koyu, Kanlı Sırt, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı, Çimenlik Kalesi ve Aynalı Çarşı’da son buldu.

Çanakkale gezisi ile ilgili bilgi veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, başarılı öğrencileri ödüllendirmek, diğerlerini de özendirmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı