REKLAMI GEÇ

Tur acenteleri Çameli’yi keşfetti

Tur acenteleri Çameli’yi keşfetti

Yayla ve trekking rotaları ile keşfedilmeyi bekleyen Çameli, tur acenteleri tarafından da ilgiyle izleniyor. Çameli ilçesini ziyaret eden Hollanda, Fransa ve İngiltere’den tur acentelerinin yetkilileri, ilçede eko turizmini geliştirmek için yatırım sözü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Haziran 2015 Pazartesi, 10:40

Fethiye’den Çameli’ye gelen ve özellikle Elmalı ve Kirazlıyayla mahallelerini ziyaret ederek doğa, kültür ve trekking alanlarını yeniden keşfeden yabancı tur acentesi yetkililerine Çameli Belediyesi Turizm Yetkilisi İbrahim Putgül eşlik etti. 

Çameli’nin eko turizmi ve trekking alanları ile tur acentelerinin dikkatini çektiğini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Çameli, eko turizmi ve doğa turizmi ile adını duyurmaya başlayan bir ilçe oldu. Hollanda, Fransa ve İngiltere’den tur acentesi yetkililerinden oluşan 6 kişilik ekip, ilçemizin yaylalarını, doğa güzellikleri ve trekking alanlarını gezdiler. Doğa turizmi denilince Çameli’nin akla gelmesi bizleri sevindirdi ve umutlandırdı” dedi.

ic

YATIRIM DA YAPACAKLAR
Yabancı tur acentesi yetkililerinin, özellikle trekking rotalarından yarım kalan bir bölümü tamamlayacaklarına dair söz aldıklarını da belirten Belediye Başkanı Arslan, “Çameli’de konaklama sorununu çözdük. Çameli evleri, eko turizm evleri olarak kullanılacak. Böylelikle hem ilçemize gelen yabancıların konaklama ihtiyacı karşılanacak hem de ilçe halkı kazanacak. Ayrıca, daha önce belirlenen günübirlik yürüyüşlere uygun 10-12 km uzunluğunda 35 Trekking rotası ve bu rotalara yakın doğal güzellikleri ve su kaynakları iyi olan kamp alanlarının tur acente yetkilileri tarafından da beğenilmesi, bizleri sevindirdi. Acente yetkilileri, trekking alanları ile ilgili eksik kalan kısımları tamamlayacaklarına dair söz verdiler. Çameli, alternatif turizm yatırımları ile yayla turizminin başkenti olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı