REKLAMI GEÇ

Turizm için pedal çevirdiler

Turizm için pedal çevirdiler

GEKA tarafından desteklenen “Çameli Spor, Macera ve Doğa Turizm Altyapı Geliştirme” projesi kapsamında düzenlenen Çameli Dağ Bisiklet Maratonu tamamlandı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçenin tanıtımı ve turizmin gelişmesi için kapsamlı projeler düzenleyeceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2016 Pazartesi, 16:09

Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından, Güney Ege Kalkınma Ajansı‘nın (GEKA) desteği ile hayata geçirilen, “Çameli Spor, Macera ve Doğa Turizm Altyapı Geliştirme” projesi kapsamında Dağ Bisikleti Maratonu gerçekleştirildi.

denizli-cameli-dag-bisikleti-maratonu-1

87 Kilometrelik Çameli Dağ Bisikleti Maratonu’na 50 lisanslı sporcu katıldı. Çameli Belediyesi’nden başlayan maraton, Elmalı Kötürüm Mevkii, Ağla Yaylası, Kranfilli Yaylası, Arabeleni Yaylası, Emecik Kulesi Yolu, Sazak, Kirazlıyayla, Emecik, Cevizli, Bıcakcı, Kızılyaka Ova Yolu geçilerek yeniden Belediye önünde son buldu. Maraton boyunca sporcuların güvenliğini, ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ile Akut tarafından sağladı.

5 KATEGORİDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Çameli Dağ Bisikleti Maraton yarışmasının elit erkekler kategorisinde Emre Yavuz, elit kadınlarda Ayşe Çakır, 30 yaş üstü kategorisinde erkeklerde Oğuz Özçelik, 40 yaş üstü erkeklerde Tunga Kayım, 50 yaş üstü erkeklerde Oğuz Çevik birinci oldu.

Mücadeleyi tamamlayan sporcular, parkurun doğal güzellikleri ile Türkiye’nin en özel parkurlarından biri olduğunu belirterek, dik tırmanış ve inişleriyle heyecan dolu bir yarış imkanı bulduklarını ifade etti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, Çameli’yi tüm dünyaya tanıtmak istediklerini belirterek, “Ekoturizm evleri ve dinlenme tesisleri inşaa ediyoruz. Bisiklet ve yamaç paraşütü gibi aktiviteleri gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşıyacağız. İnanıyoruz ki Çameli’de düzenlediğimiz bisiklet organizasyonları ile bisiklete olan ilgi daha da artacak ve böylece sağlıklı ve çevreci yaşam için önemli bir bilinç ve kültüre de sahip olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı