REKLAMI GEÇ

Virüs nedeniyle işsiz kalan müzisyen ağaç kesim işçisi oldu, ormanı şenlendirdi

Virüs nedeniyle işsiz kalan müzisyen ağaç kesim işçisi oldu, ormanı şenlendirdi

Çamelili müzisyen Alper Çağdaş koronavirüs nedeniyle düğün ve eğlenceler yapılmayınca işsiz kaldı, ormanda kesim işçisi oldu. Enstrümanlarını da yanında götüren Alper Çağdaş, molalarda çaldığı ezgilerle ormanı şenlendiriyor, çalışma arkadaşları da eşlik ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ocak 2021 Cuma, 22:50

Küresel virüs salgını (pandemi) henüz hızını kesmemişken, birçok sektörün emekçisi işsizlik nedeniyle başka işlere yöneliyor.

Salgından en çok etkilenen sektörlerin başında düğün ve eğlence sektörü geliyor… Müzisyeninden organizatörüne, garsonunundan aşçısına kadar pek çok insan başka sektörlerde para kazanarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Düğünlerin vazgeçilmezi müzisyenler de, salgında işsiz kalınca başka işlere yöneldi. Bunlardan biri de Çamelili müzisyen Alper Çağdaş…

Salgının olmadığı dönemlerde düğünlerden ve eğlencelerde aldığı sahneden kazandığı parayla hayatını sürdüren Çağdaş, neredeyse bir yıldır mesleğini yapmakta zorlanıyor.

Çameli Orman İşletme Müdürlüğü, planlı kesim sahasında tomruk işleme işi için dönemlik işçi aramaya başlayınca müzisyen Alper Çağdaş da başvurdu.

Mesleğini yapamadığı için ormanda kesim işçisi olan Çağdaş, müzikten kopamadığını dağda da gösteriyor. Enstrümanlarını yanında götüren genç müzisyen, molalarda bağlamasını eline alıyor ve tıpkı düğünlerde yaptığı gibi ortamı şenlendiriyor.

Alper’in kıvrak ezgilerine çalışma arkadaşları da fazla karşı koyamıyor ve dağda eğlence başlıyor. Alper, koronalı günlerde yaşamın zorluğundan dem vursa da müzikten uzak kalamıyor.

Alper’in çalışma arkadaşı Soner Yenigün, “Alper Çağdaş, bizim neşe kaynağımız, o çalınca biz de eğleniyoruz, böylelikle hiç yorulmuyoruz” diyor.

Alper’in sayfasındaki videoyu Çameli Gazetesi, “Yörük’ün evini bir katır taşır, keyfini kırk katır taşıyamazmış” notuyla paylaşarak, trajikomik duruma güzel bir gönderme yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı