REKLAMI GEÇ

7 ay öncesinden depremin resmini çekmiş

7 ay öncesinden depremin resmini çekmiş

8 Ağustos’ta Bozkurt merkezli depremden etkilenen Çardak’ta belediye eski başkanı Mahmut Öztürk sarsıntıdan 7 ay önce çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2019 Salı, 09:36

Denizli’nin Bozkurt İlçesi 8 Ağustos’ta 6 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Baklan ve Çardak’ı da etkileyen deprem Denizli’nin yanı sıra çevre illerden de hissedildi. Depremde can kaybı olmazken üç ilçeye bağlı mahallelerde hasar gören yapılar oluştu.
Deprem sonrası seferberlik ilan edilerek vatandaşların yaraları sarılmaya çalıştı. Kızılay ve AFAD ekipleri depremden etkilenen vatandaşların yardımına koştu.
Depremin en unutulmaz manzaralarından biri Maymun Dağı ya da Beşparmak olarak bilinen yükseltilerden yükselen toz bulutları olmuştu. Seyahat halindeki bir vatandaşın görüntülediği ve kilometrelerce süren toprak kaymalarının oluşturduğu toz bulutları tüm Türkiye’nin bir anda dikkatini bu bölgeye çekmişti.
Çardak’ın belediye eski başkanı Mahmut Öztürk de dün sosyal medya hesabından ilginç bir fotoğraf paylaştı.
Maymundağı’nda çekilen görüntünün depremden 7 ay önce kayda alındığı ortaya çıktı. Gebetaş mevkiinden Gavur Kalesi ve Göz mevkii doğrultusundaki yarık aylar sonra gelen depremin habercisi gibiydi.
Fotoğrafı paylaşan eski başkan Öztürk ise görselin altına; “1 Ocak 2019 tarihinde çektiğim bir fotoğraf. Maymundağı Gebetaş mevkiinden, Gavur Kalesi ve Göz mevkii doğrultusunda ilerleyen yarık. Aslında bugünkü depremin belirtisiymiş. Rabbim her türlü afetinden muhafaça eyesin” notunu düştü.
Öztürk’ün paylaştığı görselde bir fay kırığını andıran yarık takipçilerinin de yoğun ilgisini çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı