REKLAMI GEÇ

Ak Parti 4 ilçe başkanıyla neden devam etmedi

Ak Parti 4 ilçe başkanıyla neden devam etmedi

Ak Parti, 2019’da Pamukkale’nin yanı sıra, Çivril, Tavas, Serinhisar ve Çardak’ta aday değişikliğine gitti. Peki, gerekçe neydi? Dün Gürlesin’e yönelik kulis bilgilerin sizlerle paylaşmıştık. İşte size diğer 4 ilçe belediye başkanıyla ilgili kulislerde yer alan değişiklik tezleri.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ocak 2019 Pazartesi, 15:43

Ak Parti 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için adaylarını açıkladı. 2014’te Büyükşehir ile birlikte 16 belediye başkanlığını kazanan Ak Parti, 16 başkandan 4’ü konusunda değişikliğe gitti, yerine yeni isimlerle devam etme kararı aldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in tekrar aday gösterilmemesi ile ilgili siyaset kulislerinde konuşulan iddiaları dün gündeme getirmiş, neden aday gösterilmediğini haberleştirmiştik.

AKYOL’UN TEK ŞANSIZLIĞI TAVAS!
Tavas’ta gerçekleştirilen aday değişikliği için kulislerde konuşulan en net görüş, Hüseyin İnamlık’ın Nihat Zeybekci’yle olan yakın diyaloğu. Mevkidaşlarına göre oldukça iyi bir performans ortaya koyan Turan Veli Akyol, bir anlamda seçim bölgesinin Nihat Zeybekci gibi baskın bir ismin memleketi olmasından dolayı ikinci kez aday gösterilmedi. İnamlık’ın belediye başkan adayı olmak istediği uzun süredir biliniyor, bu nedenle yakın diyalogda olduğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin de bu konuya yeşil ışık yaktığı kulislerde dillendiriliyordu.

GÜVEN YİTİRMİŞTİ
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven iddiaya göre hem partinin ilçe teşkilatı ile hem de farklı çevrelerle zaman zaman son derece sertleşen gerilimlerinin kurbanı oldu. Adından söz ettirecek önemli projelere de imza atamayan Güven’in, Büyükşehir ile birlikte yürüttüğü alt ve üst yapı çalışmalarının uzamasına yönelik seçmenlerden aldığı olumsuz not da gerekçeler arasında.

FATURASI AĞIR OLDU
Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Ak Parti’nin aday göstermediği bir başka isim. Asker kökenli Kobaş’ın yeniden aday gösterilmemesi konusunda kulislerde konuşulan en önemli gerekçenin seçmenle yaşadığı diyalog sıkıntısı olduğu söyleniyor. Özellikle ilçede yaşanan bir sel felaketi sırasında mağdur vatandaşlarla kameralar önünde kavga etmesi de unutulmadı. Ayrıca Kobaş 2016’da bir bütçe oylamasında üstünlük kendi partisinde olmasına rağmen kabul oy alamamıştı.

ÖZTÜRK’Ü MARJİNALLİĞİ YIKTI
Kulislerde Çardak konusundaki değişikliğe yönelik parti içi Mahmut Öztürk’ün Ak Parti’nin genel yapısına farklı gelen marjinal siyaset anlayışının neden olduğu konuşuluyor. Dost meclislerinde partinin önde gelen isimleri konusundaki eleştirel tavrı, zaman zaman il ve genel merkez nezdinde kendini zora soktuğu ileri sürülen şikayetler nedeniyle de sorun yaşadığı öne sürülen Öztürk’ün, bu gerekçelerle yeniden aday gösterilmediği söyleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı