REKLAMI GEÇ

Artçılar gece boyunca sürdü

Artçılar gece boyunca sürdü

Bozkurt’ta dün meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları gece boyunca devam etti. Sarsıntıların büyük bölümü 2.5 ve altında gerçekleşti, büyük depremin ardından meydana gelen artçı sayısı 129’a çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2019 Cuma, 13:04

Denizli, dün saat 14.25’te Bozkurt’ta meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremin büyüklüğü vatandaşları sokağa döktü, Vali Hasan Karahan ve AFAD ekiplerinin uyarısıyla özellikle Bozkurt ve Çardak’ta vatandaşlar geceyi çadırlarda ve dışarıda geçirdi.

ARTÇILAR DEVAM ETTİ
Depremin ardından dün saat 17.28’e kadar 63 artçı şok kayıtlara geçmişti. Artçı sarsıntılar, gece boyunca devam etti. Özellikle Çardak bölgesinde yoğunlaşan artçı sayısı 129’a çıktı. Çoğunluğu 2.5 ve altındaki büyüklüklerde olan artçı şoklardan 3’ü halkı tedirgin edecek düzeyde gelişti.

Gece saat 23.19’da merkez üssü Çardak olan 3.2 büyüklüğündeki depremi, saat 23.50’da 3.6’lık sarsıntı izledi. Gecenin 3’ün üzerindeki son sarsıntısı ise gece yarısı 01.25’de meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü de 3.2 olarak açıklandı.

Uzmanlar, artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceği uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı