REKLAMI GEÇ

Çardak Havaalanı taksi ihalesi yapıldı

Çardak Havaalanı taksi ihalesi yapıldı

Çardak Havaalanı’nda bir süredir devam eden ve kangrene dönen taksi sorununa çözüm getirecek ihale yapıldı. Daha önce 7 Şubat’ta yapılacağı açıklanan ancak dün gerçekleşen ihaleye 3 firma katıldı, verilen rakamlar dudak uçuklattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2019 Çarşamba, 11:59

Çardak Havaalanı’nda taksi sözleşmesinin feshedilmesiyle ortaya çıkan kriz yeni ihale ile çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından yapılan ihaleye 3 firma katıldı. İhalede Pamukkale Taksi’den ayrılanlar tarafından kurulan Ortaçeşme Taksi Kooperatifi, Havataş Taksi Kooperatif ve Antalya’dan bir firma katıldı.

Kıran kırana geçen ihaleyi Ortaçeşme Taksi Kooperatifi taksi başına aylık 28 bin lira artı KDV kira bedeli teklifi ile kazandı. Kooperatif Çardak Havaalanı’nda 10 taksi çalıştıracak ve aylık toplam 280 bin lira ödeyecek. Dudak uçuklatan kiralama bedeli karşılığında taksiciler DHMİ’ye yıllık 3 milyon 360 bin lira ödeme yapacak.

Antalya’dan katılan firmanın erken pes ettiği ihalede Ortaçeşme Taksi ile Havataş Taksi Kooperatifi son ana kadar yarıştı. Havataş taksi başına 27 bin 600 lira teklif verdi, Ortaçeşme’nin gerisinde kaldı.

İhaleyi değerlendiren Ortaçeşme Taksi Kooperatifi Başkanı Akın Toprakçı, bundan sonra havaalanında taksi hizmetini yalnızca kendilerinin vereceğini söyledi.

Toprakçı, “Pamukkale Taksi’den ayrılan arkadaşlarla bir kooperatif oluşturduk. Kooperatife kayıtlı 11 araç var. Ancak 10 araçla hizmet vereceğiz. Bizim için yüksek bir ihale oldu, ancak işimizin arkasındayız. Hizmet vermeye devam edeceğiz. İhaleyi kazandığımız için havaalanında taksi hizmetini sadece biz vereceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

ALİ YILMAZ   -  Bağlantı 20 Şubat 2019, 14:39

valla bu araçlar günlük en az 1000 tl kazanıp bu parayı çıkarıyorsa taksimetre ne yazıyor çok merak ettim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı