REKLAMI GEÇ

Çardak’ın atık suyuna arıtma geliyor

Çardak’ın atık suyuna arıtma geliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ), Çardaklılara rahat bir nefes aldıracak atık su arıtma tesisinin yapımına start verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 15:24

DESKİ, Çardak’ın uzun süredir ihtiyacı olan atık su arıtma tesisinin inşaatını başlattı. İlçenin atıksu toplama problemini sonlandıracak Çardak Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, toplam inşaat alanının 19 bin metrekare alana kurulacak. Tesisin kapasitesi 1.kademe 5 bin kişilik olup, günlük ortalama 500 metreküp suyun arıtılmasını sağlayacak. Bir terfi merkezi ile 16 bin 500 metre kollektör ve deşarj hattı yapılacak proje ile kötü koku ve sinekten dolayı uzun süredir şikayetçi olan vatandaşlar da rahat bir nefes alacak.

SULAMA SUYU STANDARTLARINDA ARITILACAK
Betonarme biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edilecek Çardak Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde işleme girecek atık su, sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtılacak. Atık su fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulmasının ardından atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edilecek.

“GELECEĞİMİZE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK İÇİN”
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin “En Çevreci Belediyesi”, “En Sağlıklı Şehri” ve “En Temiz Kenti” ödüllerini aldıklarını anımsatarak, “Geleceğimize daha temiz bir çevre bırakmak için canla başla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizli, çevre hassasiyeti konusunda Türkiye’ye örnek olmaya devam edecek. Gelecekte daha sağlıklı bir şehirde yaşamak adına en büyük sorumluluğumuz olan çevre yatırımlarını tüm ilçelerimizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı