REKLAMI GEÇ

Çardak’taki orman yangını kontrol altına alındı

Çardak’taki orman yangını kontrol altına alındı

Çardak’ın Hayriye Mahallesi’nde dün öğleden sonra çıkan orman yangını 18 saat süren çabanın ardından kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çardak’ın Hayriye Mahallesi’nde çıkan orman yangınını helikopterle havadan inceledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2020 Cuma, 10:27

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çardak’taki orman yangınıyla ilgili sabah saatlerinde helikopterle tekrar havadan incelemelerde bulundu.

Bakan, 200 hektar alanın kül olduğu yangının 18 saat sonrasında kontrol altına alındığını söyledi.

7 DOZER VE 7 HELİKOPTERLER MÜDAHALE EDİLDİ
Bakan Pakdemirli daha sonra yangın bölgesinde yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada yangına 55 arazöz, 16 su tankı, 7 dozer, 4 grayder, 4 ilk müdahale aracı, 250 yangın işçisi ve 7 helikopterle müdahale ettiklerini bir yangın olduğunu söyledi.

KONTROL ALTINA ALINDI
Yangında etkilen alan olarak havadan yaptıkları ölçümde çevresinin yaklaşık 7 kilometre olduğunu belirten Pakdemirli, “Bu da kabaca aşağı yukarı 300-350 hektarlık bir alanın etkilenmiş olabileceğini, ama bunun da minimum yarısının da yanmadığını gösteriyor. Yaklaşık 200 hektar civarında bir alan kabaca etkilenmiş gözüküyor. Tabii ki bunlar resmi rakamlar değil. Arkadaşlarımız sonradan bu çalışmaları yapıp kamuoyuyla paylaşırlar. Ama tabii ki her yangında etkilenen alan konusu çok merak edildiği için kaba bir hesap yaparak durumu bildirmek istedik. Şu an itibariyle buradaki yangınla alakalı da söyleyebileceğimiz tamamen kontrol altında olduğu” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı