REKLAMI GEÇ

Çardak’ın Söğüt Mahallesi’nde güller toplanmaya başladı

Çardak’ın Söğüt Mahallesi’nde güller toplanmaya başladı

Türkiye’nin gülyağı üretiminde kullanılan güllerin önemli bir bölümünü karşılayan Çardak’ın Söğüt Mahallesi’nde gül hasadına başlandı. Hasatta ortaya renkli görüntüler çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2022 Salı, 10:55

Gül hasadı etkinliğine Çardak Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, İlçe ve Şube Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

2021 yılında Söğüt Mahallesinde yağlık gülün hasadı 126 ton olarak gerçekleşmişti, toplanan gül Gülbirlik tarafından alınarak gül yağı, gül suyu şeklinde kozmetik sanayide ve gül reçeli yapımında değerlendiriliyor.

Hasat öncesi açıklamalar yapan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, gül denince Peygamber kokusunun akla geldiğini belirterek, “Söğüt Muhtarı Ahmet Demir ve organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum. Gül kokularını ciğerlerimizin en uç noktalarına kadar hissettik. Üreticilerimize buradan şunu söyleyebiliriz üretime devam edelim inadına üretim diyelim. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak biz üreticinin sonuna kadar yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Kimin ne konuda sıkıntısı varsa teşkilatımızla İl ve İlçe Müdürlüğü olarak sonuna kadar buradayız” dedi.

Çınar, 810 dekar alanda yapılan gül hasadının ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını da ifade etti.

Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz ise, 1987 yılında başlayan gül üretiminin artarak devam ettiğini belirterek, 1000 dekara kadar çıkan üretimin bu yıl olumsuz hava koşullarından dolayı 810 dekara kadar düştüğünü kaydetti. Yılmaz, gülün Çardak ve Söğüt Mahallesi’ne yaklaşık 1.5 milyon lira katkısı sağladığını söyledi.


Çardak Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt da, Söğüt’ün bulunduğu rakımın değerlendirerek, tıbbi ve aromatik bitkiler yönünden geniş bir bahçeye dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 15 Mart – 15 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenen tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği programını tamamlayarak kurs bitirme belgesini almaya hak kazanan üreticilerimize belgeleri verildi.

Gül hasadının ardından katılımcılar ve üreticiler ile birlikte gül hasadı yapılan alanda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı