REKLAMI GEÇ

Akdağ’da yaban hayatı popülasyonu yüksek

Akdağ’da yaban hayatı popülasyonu yüksek

Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olan Akdağ, çok sayıda yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. 250 bin dekarlık alanda yılkı atları, geyikler, akbaba, kartal, keklik ve tavşan gibi 9 türe ait 925 yaban hayvanı tespit edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Kasım 2017 Pazar, 13:57

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, yaban hayvanı envanter çalışmalarını tamamladı. Afyonkarahisar ve Denizli sınırları içerisinde yer alan Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda da yaban hayvanı etüt envanter çalışmaları yapıldı.

Sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi açısından yaban hayvanlarının sürü büyüklükleri, birey sayısı, bunların yaş ve cinsiyet durumları ile sürüleri tehdit eden durumların ortaya konulması açısından önemli olan envanter çalışması başarıyla sonuçlandırıldı.

Yaban hayvanı envanter çalışmaları 250.000 dekar olan Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 8 mühendis, 6 orman muhafaza memuru, alanı tanıyan 20 köylünün katılımıyla 4 günde tamamlandı. Yapılan envanter çalışması kapsamında 9 türe ait toplam 925 yaban hayvanı tespit edildi.


Yapılan sayıma göre parkta 48 erkek, 185 dişi ve 6 yavru olmak üzere toplam 239 geyik, 148 yılkı atı, 501 domuz, 10’nar keklik ve tavşan, 5’er kurt ve akbaba, 4 kartalın kaydı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı