REKLAMI GEÇ

Anaokuluna zeka ve akıl oyunları sınıfı

Anaokuluna zeka ve akıl oyunları sınıfı

Çivril’in Çıtak Mahallesi’ndeki Mehmet Demir Anaokulu’nu yaptıran hayırseverler Vedat ve Bahadır Demir kardeşler, okula katkılarını sürdürerek, bir de “zeka ve akıl oyunları sınıfı” kazandırdı. Okul müdürü Yonca İnce, bu sınıfın Denizli’de ilk olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mart 2016 Çarşamba, 10:05

Mehmet Demir Anaokulu’na kazandırılan zeka ve akıl oyunlarının sınıfının açılış dolayısıyla düzenlenen törene, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, okulu yaptıran hayırsever işadamları Vedat Demir ve Bahadır Demir ile öğretmenler katıldı.

denizli-civril-okul-akilli-sinif-1

“İNSAN ZEKASINI GELİŞTİRME YETENEĞİNE SAHİPTİR”
Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, törende yaptığı konuşmada, zekanın erken yaşlarda verilen eğitim ile geliştirilebildiğini ifade ederek, “insan, doğuştan gelen zekasını aldığı eğitimle çok ilerilere götürebilme yeteneğine sahip bir canlıdır. Okullarımızda öğretmen ve eğitmenlerimiz, eğitimin her aşamasında çocuklarımıza zekalarını kullanmayı öğretmenin yanında geliştirmeyi de öğretmektedir” dedi.

DENİZLİ’DE İLK
Mehmet Demir Anaokulu Müdürü Yonca İnce ise, açılışı yapılan sınıfın Denizli’de ilk olduğunu belirterek, “Herhangi bir özel bilgi ve beceri gerektirmeden, verilen ip uçlarıyla akıl yürüterek çözülebilen problemlere zeka oyunları denilmektedir. Zeka oyunları çocukların problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesi, problemlere farklı şekillerde bakabilme, hızlı ve doğru karar verebilme becerilerini geliştirme, bir konuya odaklanma alışkanlığını geliştirme, plan yapma, akıl yürütme becerilerinin geliştirilmesini sağlamaktadır” diye konuştu.

denizli-civril-okul-akilli-sinif-2

İnce, Berkeley Üniversitesi’nde yapılan araştırmaların, zeka oyunlarının çocukların IQ seviyesini arttırdığını ortaya koyduğunu, 4-12 yaş aralığında elde edilen kazanımların kalıcı olduğunu, zihinsel yetenekleri geliştirmenin oyunla öğrenimin en etkili yol olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: YEŞİL ÇİVRİL

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı