REKLAMI GEÇ

Belediye işçisine 21 bin 800 lira

Belediye işçisine 21 bin 800 lira

İşçilerden 4 yıl boyunca kesilen paralar belediye tarafından geri ödenecek. Belediye, 69 işçiye kişi başı 21 bin 800 lira dolayında, toplamda da 1,5 milyon lira ödeyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2014 Pazartesi, 13:36

Çivril Belediyesi’nde 4 yıldan bu yana devam eden ‘haksız kesinti’ krizi tatlıya bağlanıyor. Önceki belediye başkanı Hakkı Aslan’ın memurlardan fazla para aldığı gerekçesiyle, işçilerden kestiği 4 yıllık ücret farkları ödenecek.

TOPLAMDA 1 MİLYON 449 BİN LİRA ÖDENECEK
Çivril Belediyesinde çalışan işçilerin maaşlarından 2010 – 2014 yılları arasında kesilen paralar işçilerin hesabına yatacak. 69 işçiden 4 yıl boyunca kesilen toplam 1 Milyon 449 Bin TL’nin ödemesi Ocak ayında yapılacak. Göreve geldikten sonra işçiler ile bir araya gelerek dört yıl boyunca yapılan maaş kesintilerinin ödenmesi sözü veren Çivril belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven işçilerle yaptığı toplantıda “bu para sizin hakkınız. Ortada bir mağduriyet var. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi.

PARALAR OCAKTA HESAPTA
Belediye Meclis salonunda 69 işçi ve Plan Bütçe komisyon üyeleri Tunay Yazıcı, Salim Altuntaşoğlu, Ramazan Bayram ve Mali Hizmetler müdürünün de katıldığı toplantıda konuşan başkan Güven işçilerin alacağının en öncelikli konu olduğunu vurgulayarak “bu para ödenmeden saha da yapacağımız işlere başlamak haksızlık olurdu. Siz belediyenin can damarısınız sizin mağdur olmanız bizim en son isteyeceğimiz şeydir. Maaşlarınızdan kesilen farklar önümüzdeki günlerde hesabınız yatacak” dedi.

HAKKINIZ GASP EDİLMİŞ
Göreve geldikten sonra işçilerin alacaklarının ödenmesi için Plan Bütçe komisyon üyeleri ile yoğun bir çalışma programı yaptıklarını belirten başkan Güven “yaklaşık altı aydır Plan Bütçe komisyonunda ki arkadaşlarla bu paraların ödenmesi için yoğun bir mesai harcadık. Kimsenin arkasından konuşacak değiliz. Ama bir şekilde hakkınız gasp edilmiş. Bu ne insanlığa ne demokrasiye ne sosyal belediyecilik anlayışına sığar. Esas olan işçinin teri kurumadan hakkını vermektir. Savunduğunuz şeyler gönülden olmazsa dilde kalırsa inandırıcı olmaz. Önemli olan gönüldür. Belediye olarak biz üzerimize düşeni yapacağız. Bizim Çivril için yapacak işlerimiz var bu işleri sizlerle birlikte yapacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı