REKLAMI GEÇ

Bozdağlılar şenlikte coştu

Bozdağlılar şenlikte coştu

Geleneksel Bozdağlılar Şenliği’nin 6’ncısı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2010 Salı, 16:41

Çivril’e bağlı Bozdağ Köyü sakinlerinin ve Denizli’deki Bozdağlılar Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin, 5 yıldır sürdürdükleri geleneksel Bozdağlılar Şenliği’nin bu sene 6’ncısı gerçekleştirildi. 16 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen şenliğe; Vali Yardımcısı M. Suphi Küspeci, Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Evciler İlçe Belediye Başkanı Fatih Deniz Özer katıldı. Davetliler hem hasret giderdi, hem de geleneksel keşkekleri, yemekleri yedi hem de birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.

Necdet Özdemir başkanlığındaki, Çivril Bozdağlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Bozdağ Köyü’nde düzenlenen şenliklerin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı M. Suphi Küspeci, “Sizlerin bu güzel dayanışma faaliyetlerinizi takdirle karşılıyorum. Devlet olarak bizler de her zaman yanınızda olacağız. Hedefimiz hep ileri gitmek olacaktır. Ancak nereden geldiğimizi, kültürümüzü, dilimizi unutarak yürüdüğümüzde yanlış yerlere gidebiliriz.
Bozdağlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, köylerinde yaptığı bu faaliyetle hemşehrilerine geriye dönüp bakmakla, nereden geldiklerini anlama fırsatı vermiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyüke, böyle bir organizasyon ile köylerini hatırlayan ve şenlikler ile Bozdağ Köyü’nü tanıtan Bozdağlılara teşekkür ederek, “Bozdağlı hemşehrilerimiz geleneksel şenliklerle birbirlerine olan bağlılıklarını, doğup büyüdükleri köylerini ihmal etmediklerini göstermişlerdir. Son derece önemli ve mutluluk verici bu olayı yürekten kutluyorum” dedi.

Çivril Bozdağlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necmi Özdemir de köyün tarihçesini aktardıktan sonra, “Bizler, köyümüzde okurken, dereden sel geldiği için okula gidemiyorduk. Bizler, yollarımızın, derelerimizin ağaçlandırılmasını istiyoruz. Köprülerimiz yapılsın, kanalizasyonumuz yapılsın, topraklarımız gitmesin istiyoruz. Salgın hastalıklardan kurtulalım istiyoruz. Okulumuzun tamir edilip, sosyal tesis olarak kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Yöresel yemeklerin sunulduğu şenlikte buluşanlar, önümüzdeki sene yine aynı tarihte Bozdağ’da görüşmek üzere sözleştiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı