REKLAMI GEÇ

Bu çilek mevsimlik değil

Bu çilek mevsimlik değil

Çivrilli çiftçi Nasuh Sezer, Fransa’da öğrendiği bir teknikle şarlot cinsi çilekten 7 ay boyunca mahsul alabiliyor. Sezer’in amacı 12 ay boyunca ürün alabilmek…

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2014 Cumartesi, 17:39

İşçi olarak gittiği Fransa’da 30 yıl boyunca çilek yetiştiriciliği yaptıktan sonra emekli olarak memleketi Denizli’nin Çivril ilçesine bağlı Karalar Mahallesine gelen Nasuh Sezer evinin önünde hobi olarak başladığı çilek yetiştiriciliğinde yılda yaklaşık 7 ton Çilek ürettiğini söyledi.

Sezer denemek için getirdiği çilek tohumlarını fide haline getirerek bahçesine diktiğini ve iyi verim adlınca da bir dekarlık arazisinde üretime başladığını belirterek “30 yıl boyunca Fransa’da bir çiftlikte çilek yetiştiriciliği yaptım emekli olup köyüme dönünce de oradaki patronumdan Türkiye’de olmayan Şarlot cinsi çilek tohumlarından istedim. Önce evimin önüne diktiğim çileklerin çok iyi verim verdiğini görünce de daha büyük bir bahçeye dikim yaptım. Şu ana 3 bin 800 kök çileğim var. Bunlardan yıllık 7 ton çilek üretiyorum Şarlot çileğin en büyük özelliği açık havada 7 ay ürün vermesidir. Sera gibi bir yerde yapılsa 1 yıl boyunca ürün alınabilir. Bölgemizde özellikle de Sivaslı ilçesinde önemli bir çilek üretimi var ama orada yetişen çilekler Albino, Camoros ve Kristal cinsi çilekler. Bu çilekler iki ya da üç ay verim verir” dedi.

Bahçede eşi ile birlikte çalıştığını belirten Nasuh Sezer “Eşimde aynı çiftlikte 24 yıl ikimiz de çilek üretiminde ustayız. Üç çocuğum var gelinim ve damatlarımla birlikte bütün çocuklarım hala aynı firmada çilek yetiştiriciliği yapıyor. Amacım köyümün Çilek yetiştiriciliğinde Türkiye’de söz sahibi bir merkez haline getirmek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı