REKLAMI GEÇ

CHP’de Çivril adayının değiştirilmesiyle başlayan kriz derinleşiyor

CHP’de Çivril adayının değiştirilmesiyle başlayan kriz derinleşiyor

CHP, seçime 40 gün kala, 40 gün önce açıkladığı Çivril adayı Kemal Aslan’ı adaylıktan geri çekti. Sonrasında partide büyük bir kriz patladı. Çivrillilere seslenen Kemal Aslan, “Namussuzlardan hesap sormazsam namerdim” dedi. CHP’li gençler sokağa döküldü, parti binası önünde oturma eylemi yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2024 Pazar, 11:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli’deki seçimlere sancılı gidiyor. Önce büyükşehir adayı konusunda seçmenin kafasını karıştıran, sonrasında da ilçelerdeki aday değişiklikleriyle gündeme gelen CHP’nin Çivril krizi büyüyor.

Çivril adayı Kemal Aslan, meclis üyelerinin üzerine yürüdüğü gerekçesiyle adaylıktan alınmak istendi. Genel merkez Aslan’ın bu tavrı karşısında “adaylıktan çekilsin” talimatı verdi. Fakat 1 aydan fazladır seçim çalışmalarını yürüten Aslan çekilmedi. Bu kez de Aslan’ın yine genel merkez tarafından adaylıktan alındığı belirtildi.

“NAMUSSUZLAR” DEDİĞİM İÇİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI ÇAVUŞOĞLU BENİ ARADI. YARASI OLAN GOCUNUR!
Fakat Aslan, karar sonrası Seçim Koordinasyon Merkezi’nde konuştu. İlk olayın patladığında yaptığı konuşmanın CHP yönetiminde olumsuz etkilendiğini söyledi. Aslan, CHP Büyükşehir adayı Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesini de aktardı:

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu konuşmanın sert olduğunu düşünerek beni aradı.

Ben o gün CHP Çivril belediye başkan adayı olmama o da Büyükşehir belediye başkan adayı olmasına rağmen telefonlarıma çıkmayan Çavuşoğlu arayarak bana “Kemal videoda çok sert çıkışmışsın” dedi.

Ben de içinde bulunduğum durumu söyledim.

Bana “çok bağırmışsın namussuzlar demişsin” dedi.

“Evet. Ben parti içindeki ve dışındaki namussuzlardan hesap soracağım” dedim.

Bana “Çok sert söylemişsin” dedi.

Arkadaşlar tekrar söylüyorum parti içi ve parti dışı namussuzlardan hesap sormazsam namerdim. Yarası olan Gocunur. Alınan yarası olan alınsın gocunsun.”

“HER ŞEY KOMEDİ”
Kendisine ulaştırılan tebligatın ciddiyetten uzak olduğunu belirten Aslan, “Verilen kağıdı incelediğinizde CHP ve kurumsal kimliğimize yakışmayan bir belge olduğunu göreceksiniz. İl sekreteri imzasıyla İlçe Başkanlığına gönderilen kağıtta ne alınan kararın konusu belli, ne kararı kimin aldığı belli, ne de kararın hangi gerekçe ile alındığı belli. Her şeyi komedi ve fecaat”

CHP’Lİ GENÇLER SOKAKTA
Çivril’de bu gelişmeler yaşanırken, bir grup genç akşam saatlerinde CHP binası önünde oturma eylemi yaptı. Yere ”Hukuksuzluğun tam altındayız Çivril hakkına kavuşacak Kemal Aslan’a görevini iade edin” yazılı pankart seren gençler, Kemal Aslan’ın göreve iade edilmesini istedi.

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 18 Şubat 2024, 23:32

CHP AKP nın Ekonomik darboğaz ve Emeklilere verilen az zamlara tepki diye hareket edeceği yerde tam tersi Vatandasın oyunu istemek yerine Parti kendi içinde bir çıkmazda CHP değişir diye umut eden varsa hayal hayal hayal

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı