REKLAMI GEÇ

CHP’nin Çivril’de aday değiştirme iddiası ilçede krize neden oldu

CHP’nin Çivril’de aday değiştirme iddiası ilçede krize neden oldu

CHP’nin 10 Ocak’ta açıkladığı 8 belediye başkan adayından biri olan Çivril adayı Kemal Aslan’ı değiştirmek istediği iddiası krizi beraberinde getirdi. Aslan, il yönetimine çağrılarak, “çekil” denildiğini belirtti. Çivril’de kalabalık grubun karşıladığı Aslan, “Ben yoluma devam edeceğim” dedi. CHP’nin Çivril’de Semih Dere’yi aday göstereceği belirtiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2024 Pazartesi, 22:55

CHP’nin Çivril adayını seçimlere 50 günden az süre kala değiştirmek istemesi krize neden oldu. CHP 10 Ocak’ta 8 ilçe ile birlikte Çivril adayını açıklamış ve ismin Kemal Aslan olduğunu duyurmuştu. Parti Meclisi’nin bu kararı sonrası Aslan Çivril’de seçim bürosu kurup çalışmalara başladı.

Fakat akşam saatlerinde seçim bürosunda hareketlilik yaşandı. Çünkü Kemal Aslan, il yönetimi ile katıldığı toplantıdan döndü. Adaylığı alınabileceği konuşulan Aslan burada il yönetiminin kendisine “çekil” dediğini söyledi. Aslan, Genel Merkez ve Parti meclisinin alacağı karar göre hareket edeceğini ifade etti.

SKM’da partililer ve vatandaşlara yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren CHP Belediye Başkan Adayı Kemal Aslan “Benim heyecanımı kullanarak beni tahrik etmek isteyenler var. Onlara şunu söylüyorum başaramayacaksınız. Ben bu partinin çocuğuyum bu parti benim baba ocağım. Nasıl zamanında babam tarla sattı aday olduysa bende satar savarım, çıktığım yoldan dönmem. Yeter ki siz benim yanımda olun. Bizim yürüyüşümüz devam ediyor. Ankara bu haksızlığı duyacak ve dur diyecek” dedi.

Öte yandan CHP’nin Aslan yerine Semih Dere’yi aday göstereceği konuşuluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı