REKLAMI GEÇ

Çitle çekirdeği kap altını

Çitle çekirdeği kap altını

Çivril Uluslararası 20. Elma, Tarım ve Kültür Festivali, ilginç bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin meyve ambarı olarak tanınan Çivril’de son yıllarda üretimi artan ayçiçeğinin tanıtımı amacıyla düzenlenen yarışmada, en kısa sürede en fazla çekirdek çitleyene altınla ödüllendirilecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2014 Çarşamba, 12:26

Bu yıl 20.si düzenlenecek olan Çivril Elma, Tarım ve Kültür Festivali’nin tanıtım toplantısı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde yapıldı. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, 12 Eylül Cuma Günü Saat 17.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali’nin üç gün devam edeceğini açıkladı.

EĞLENCE DEĞİL KÜLTÜR FESTİVALİ OLACAK
Festivalin eğlence ve şenlik havasından çıkartılıp tamamen Çivril’in kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtımına yönelik etkinliklerle gerçekleştirileceğini vurgulayan Güven, “Festivalde çiftçinin bir yıllık yorgunluğunu atacağı, eğlenerek moral bulacağı konserler de yer alacak. Ancak, bu bir kültür festivali olacak. Üç gün süreyle Çivril’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yanı sıra tarım ürünlerinin tanıtımı da ön planda olacak” dedi.

ÇİTLE ÇEKİRDEĞİ KAP ALTINI
Elması ile tanınan ancak elmadan kayısıya, hünnaptan kiraza kadar tüm meyvelerin yetiştiği Çivril’in bir meyve ambarı olduğunu vurgulayan Güven, “Çivril Türkiye’nin meyve ambarıdır. Her türlü meyveyi Çivril’de yetiştirmek mümkün. Hem de en kalitelisini, en lezzetlisini. Ayrıca Türkiye’nin ayçiçeği üretiminin yüzde 10’unu Çivril karşılıyor. O nedenle bu yıl Elma Güzeli yarışmasının yanında bir de ayçiçeği çitleme yarışması düzenledik. Çivril Meydanı’nda yapılacak olan ayçiçeği çitleme yarışmasında en kısa sürede en çok çekirdeği çitleyene  altın hediye edeceğiz” diye konuştu.

denizli-civril-festival-gurcan-guven-ic

FESTİVALE DAVET
Cuma günü başlayacak olan ve üç gün devam edecek festival kapsamında Mustafa Ceceli, Hakan Eyiden ve Yeşim Dağlı konserleri düzenlenecek. Ayrıca cirit müsabakalarının da yer alacağı festivalin Pazar Günü Havai fişek gösterileri ile sona ereceğini açıklayan Güven, tüm Denizlilieri Çivril’e davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı