REKLAMI GEÇ

Çivril Belediye Meclisi’nde borç ve teminat gerginliği

Çivril Belediye Meclisi’nde borç ve teminat gerginliği

Çivril Belediye Meclisi Ekim dönemi toplantılarını sürdürüyor. Son toplantıya borç ve bunlara karşılık verilecek teminatların görüşülmesinde yaşanan gerginlik damga vurdu. Başkan Niyazi Vural SGK borçlarına karşılık bazı taşınmazların teminat olarak verilmesini istedi, CHP sert tepki gösterdi. CHP Grup Başkan Vekili Tunay Yazıcı, “CHP olarak israf ve şatafata ortak olmayacağız. Yapılandırmayla bu borçların ödenme imkanı yok” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2019 Çarşamba, 14:23

Çivril Belediye Meclisi Ekim dönemi toplantıları gergin geçiyor. Bütçe maratonu devam eden Çivril Belediye Meclisi’nin son toplantısına yüksek SGK borçları ve bu borçların yapılandırılması için verilecek teminatlar damga vurdu.

Plan bütçe komisyonunda oy çokluğu ile alınan taksitlendirme ve teminat kararına ilişkin konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, teminat olarak belirlenen taşınmazların değerlerinin düşük olduğuna dair muhalefet şerhi olduğunu belirterek, bunun için mühendislere yeniden hesaplattıklarını söyledi.

“RAKAMLAR BAYINDIRLIK FİYATLARIYLA BELİRLENDİ”
Vural, “Rakamların 2019 yılı tebliğlerine uygun hesaplandığını gördük. Bunlar belirlenen satış fiyatları ya da SGK’da borcumuza karşılık düşecek bedeller değil. Bayındırlık fiyatlarıyla arsa birim değerleri ve inşaat maliyetleri baz alınarak belirlenen rakamlar. Buraya takılıp kalmayalım. Taşınmazlar elden çıkarılacak ya da borç ödenmeyince satılacak diye düşünmeyin. Bu sadece bir teminattır. SGK ile yapılandırma yapacağız, borçlarımızı taksitlendireceğiz ve ödeyeceğiz” dedi.

“ÇİVRİL BORÇLANMA KONUSUNDA KARANLIK BİR TÜNELDE”
Çivril Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Tünay Yazıcı söz alarak gündeme ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Çivril Belediyesi’nin borçlanma ile karşı karşıya olduğunu belirten Yazıcı, bunun acizlik ve çaresizlik olduğunu ifade etti, Başkan’ın sözlerine katılmadığını kaydetti.

Çivril’in borçlanma konusunda karanlık bir tünelden geçtiğini ve bu tünelin çıkışının olmadığını anlatan Yazıcı, “Sayın başkan geçen ay burada bir takas yolunun da olabileceğini, taşınmazları daha yüksek fiyatla verilebileceğini söylemişti. Borçlanarak, satarak bir yere varamazsınız, üretime geçmeniz gerekir. SGK’ya 10 milyon liraya yakın borç var. İller Bankası paylarıyla bunları ödemek mümkün mü? Biz belediye olarak borçluyuz. SGK taksitler ödenmeyince teminat gösterdiğiniz taşınmazları icra ile satacaktır. Evet, borcumuz var, bunu kabul ediyoruz. Daha önce yapılan israfa, şatafata biz CHP olarak ortak olmayız” dedi.

“BELEDİYE OLARAK TASARRUF İÇİNDEYİZ”
Yazıcı’nın eleştirilerinin ardından Başkan Vural yeniden söz aldı ve “Keşke, SGK’ya borcumuza karşılık bazı yerleri takas yapabilelim dedik. Ama bunun mümkün olmadığını gördük. Komisyonda da görüşüldü ve tek yolun taksitlendirme olduğu ortaya çıktı. Teminatı vermedik diyelim, SGK yine icraya girer, taşınmazların tespitini yapar ve satış ister. Biz bu aşamaya gelmek istemiyoruz ve ödemek taraftarıyız. Tüm belediye olarak bir tasarruf içindeyiz. 6 aydır bu tasarrufu yapıyoruz. Durumu benim dönemimle sorgulamalıyız” dedi.

“GRUP BAŞKAN VEKİYDİNİZ”
Tartışmalar sürerken, CHP’li Yazıcı yeniden söz aldı ve yalnızca 6 ayın değerlendirilemeyeceğini söyledi. Yazıcı, “Son 5 yılda siz partinizin grup başkan vekiliydiniz. Benim dönemim değil diyemezsiniz. Geçmiş borçlarda sizin de sorumluluğunuz var” dedi.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
Konuşmaların ardından SGK borçlarının yapılandırılması ve bazı taşınmazların teminat olarak gösterilmesi 6 red oyuna karşılık 14 oyla kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı