REKLAMI GEÇ

Çivril Belediyesi 2 milyon lira ödeyecek

Çivril Belediyesi 2 milyon lira ödeyecek

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, eski yönetimden kendilerine 2 milyon liraya yakın borç mirası kaldığını, bunun da selefi İbrahim Hakkı Aslan’ın toplu iş sözleşmesi hükümlerine uymayarak işçilere düşük maaş ödemesinden kaynaklandığını iddia etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2014 Cuma, 11:58

Çivril Belediyesi’nin hizmet satın alımı ile taşeron şirketle anlaşarak işe aldığı 75 işçinin, seçimlerden sonra göreve gelen AK Partili Belediye Başkanı Gürcan Güven tarafından, görev tanımı ve bölge tanıtım yapılmaksızın temizlik işlerine verildiği iddialarına muhatabından yanıt geldi.

İşçiler, belediye binası önünde basın açıklaması yaparak, CHP ilçe ve il örgütünün de katıldığı eylemde baskı ve tehdit gördüklerini, temizlik işlerine verilerek istifaya zorlandıklarını ileri sürerek Başkan Güven’i intikam almakla suçlamıştı.

“ŞARTNAMEYİ UYGULADIM”
CHP’li eski Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Arslan’ın altında imzası olan ve 30 Ocak 2012’de imzalanan 16 maddelik hizmet alım sözleşmesini uygulamaya koyduğunu ileri süren Başkan Gürcan Güven, “Çivril Belediyesi’nin 83 norm işçi kadrosu var. Şu anda mevcut işçi sayımız ise kapanan belde belediyelerden gelen işçilerle birlikte 141. Taşeron firma ile biri 35, diğeri 40 işçi olmak üzere iki ayrı sözleşme yapılmış. 26 ayı kapsayan 75 işçinin sözleşmesi, Temmuz ayında sona eriyor. O döneme kadar ben bu işçilere, şartnamede belirtilen görevlendirmeyi yaptım” dedi.

“KURUMSALLIĞI GETİRECEĞİZ”
Kendisinin kamudan geldiğini ve bürokrasiyi çok iyi bildiğini belirten Güven, “Biz burada kurumsallığı oturtmaya çalışıyoruz. Başkanlar değişse de buradaki işlerintıkır tıkır işlemesi lazım. Kurumsal kimliği oluşturmaya çalışırken görevsel tanımları, vasıfları netleştirmek gerekiyor. Şirketten almışın ilkokul mezunu birini, yapmışın bir yere müdür. Ben bunu almak zorundayım. Ve aldım yerine mali işlerden sorumlu bir personelimi atadım. Yılda 100 milyarlira zarar eden bir birim 10 günde 35 milyar lira para getirdi. Sonuçta bu kardeşimizin işi, kadrolu temizlik işçisi geçiyor. Bizburada adaletli olmaya çalışıyoruz. Biz işi ehline vereceğiz. İşçinin görev tanımı neyse orada değerlendirilecek. Ben kimsenin ekmeği ile uğraşmam” diye konuştu.

“79 İŞÇİYE 2 MİLYON ÖDEYECEĞİM”
İşçinin haklarını koruyanın kendisi olduğunu savunan Başkan Güven, “ Ben 79 işçiye 2 milyon liraya yakın para ödeyeceğim. Bunun nedeni ise, sendika ile yapılan sözleşme gereği işçiye 2 bin 400-2 bin 600 TL maaş ödenmesi gerekirken, 1800 TL eksik ödenmiş. Eski başkan işçi maaşlarından kesinti yapmış. Ve İşçiye, 1.800 TL almayacaklarına dair taahhütname imzalattırılmış. Sendika bunu mahkemeye taşımış. Mahkeme karar verdi. Şimdi ben 79 işçiye 2 milyon TL kesinti parası ödeyeceğim. İşçiler bana geldi. Yine maaşlarından kesinti yapılıp yapılmayacağını sordu. Hayır işçilerin maaşından kesinti olmayacak. Kağıt üzerinde ne ise o rakamdan maaşlarını alacaklar” ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı