REKLAMI GEÇ

Çivril Belediyesi’nde taşeron işçilere baskı iddiası

Çivril Belediyesi’nde taşeron işçilere baskı iddiası

Çivril Belediyesi’nde çalışan taşeron işçiler, alana inerek eylem yaptı. İşçiler, AK Parti’li Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’in seçilmesinden sonra, baskılara maruz kaldıklarını, mesai saatleri dışında çalıştırıldıklarını, her gün farklı bir birimde görevlendirilerek istifa etmeye zorlandıklarını ileri sürdüler.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2014 Perşembe, 14:23

Çivril Belediyesi’nde asgari ücret karşılığı çalışan taşeron işçiler, AK Partili Gürcan Güven’in Belediye Başkanı seçilmesinin ardından baskı görmeye başladıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Taşeron firma işçilerinin eylemine CHP eski Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur ve CHP örgütü yöneticileri de destek verdi.

Çivril Belediyesi önünde aileleriyle birlikte toplanan işçiler, daha önce çalıştıkları birimlerden alınarak, çöp toplama, park bahçe düzenlemesi ve sokak temizliği işlerine verildiklerini belirten işçiler, her işi yapacaklarını ancak görev tanımlarının yapılması gerektiğini söylediler.

“İSTİFAYA ZORLUYORLAR”
Belirli bir birimleri olmadığını ileri süren işçiler, “Her gün farklı bir birimde görevlendiriliyoruz. Mesaimiz çok uzun. Gece yarısına kadar kamyonun arkasında çöp topluyoruz. Sabah yine 08:00’de işe geliyoruz. Bu kez bizi park bahçe işine gönderiyorlar. İstifa etmemiz için baskı uyguluyorlar. Bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Biz burada işe girerken her türlü birimde çalışmayı kabul etmiştik. Ancak, birimlerimiz belli olmalı. Mesai saatlerimiz belli olmalı. 23 Nisan’da da çalıştırıldık. İzin kullandırmıyorlar. Yapılanların istifaya zorlamak için yıldırma amacı taşıdığı açıkça ortadadır” dediler.

ic

Bu arada 75 taşeron işçinin dışında kadrolu işçilere de istifa ettirmek amacıyla çeşitli baskılar uygulandığı ileri sürüldü.
Taşeron işçilere destek veren CHP Gençlik Kolları Çivril İlçe Başkanı Necdet Çakmakçı, AK Parti’li belediye yönetiminin partizanca bir tutum içinde, yıldırma politikası uyguladığını belirterek, işçilerin yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar

kaygısız43   -  Bağlantı 25 Nisan 2014, 00:25

zamamnında millete çektirdiler şimdide haktan hukuktan bahsediyorlar ahmet ateşin zamanında giren işçileri ezdiklerini ne zaman unuttunuz chpli arkadaşlar unutmayınki ne ekerseniz onu biçersinizzz …

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı