REKLAMI GEÇ

Çivril Devlet Hastanesi’nde hekim sayısı 16’ya yükseldi

Çivril Devlet Hastanesi’nde hekim sayısı 16’ya yükseldi

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterİ Dr. Berna Öztürk, kent merkezine en uzak ilçelerden olan Çivril’deki devlet hastanesinde hekim sayısının 8’den 16’ya yükseldiğini bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2015 Perşembe, 11:18

Genel sekreter Dr. Berna Öztürk, il merkezindeki sağlık hizmetlerinin ilçelerdeki hastanelerde de verilmesi için çalışmaların devam ettiğini, bu kapsamda Çivril Devlet Hastanesi’ndeki doktor sayısının yüzde 100 artırıldığını belirtti.

2014 yılında çocuk, dahiliye, genel cerrahi, kardiyoloji, üroloji, nöroloji, anestezi ve radyoloji branşlarında 8 uzman hekimin bulunduğu hastaneye bu yıl göz, KBB, kadın doğum, beyin cerrahi, göğüs hastalıkları, psikiyatri, mikrobiyoloji ve dahiliye alanına uzman hekim atamaları yapılarak sayının 16’ya çıkarıldığını ifade eden Öztürk, ayrıca il merkezindeki hastanelerden ortopedi (aylık), fizik tedavi ve rehabilitasyon (her çarşamba), nefroloji (ayda 2 gün) ve biyokimya (her perşembe) branşlarında da geçici görevlendirme ile Çivril’e destek sağlandığını kaydetti.

Çivril Devlet Hastanesi’nin çevre ilçeler ve Uşak’ın köylerinden gelen hastalarla birlikte yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet verdiğine işaret eden Öztürk, kadrolu hekim sayısının artmasıyla birlikte hasta takiplerinin düzenli yapıldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı