REKLAMI GEÇ

Çivril Gürpınar’da taş ocağı protestosu

Çivril Gürpınar’da taş ocağı protestosu

Çivril’in Gürpınar Mahallesi yakınlarındaki taş ocaklarının genişlemesine imkan veren izinlerin iptal edilmesi ve faaliyetlerinin sonlandırılması için protesto düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2022 Pazar, 19:17

Çivril’in Gürpınar Mahallesinde bulunan taşocaklarının toprağa ve doğaya zarar verdiğini söyleyen bölge halkı, madenlere genişleme imkanı veren izinlerin iptal edilmesi için protesto gerçekleştirdi.

Çiftçi ve çobanların yanı sıra Çivril’den ve Denizli’den gelen doğa savunucularının da geniş katılımıyla gerçekleştirilen eylemde, bir an önce maden ocaklarının kapatılması talep edildi.

Gösteriye, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalın, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Kadın Platformu Başkanı Ayşegül Odabaşıoğlu ile Büyük Mendres İnsiyatifi üyeleri de destek verdi.

Gürpınar Muhtarı Semih Vural, mevcut taş ocaklarının bölgeye zarar verdiğini söyleyerek gerçekleştirilen patlamalar sonrasında bazı evlerde çatlakların meydana geldiğini söyledi, “Bu bölge ve dağların ve ormanlık alanların olduğu bir yer. Madenin etkisiyle ortaya çıkan toz ve kirliliğin hayvanlara, meralara ve tarımsal ürünlere zarar veriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı