REKLAMI GEÇ

Çivril’de çekirdek yeme yarışması

Çivril’de çekirdek yeme yarışması

Çivril’de, bölgede üretilen ay çekirdeğinin tanıtımı için düzenlene ‘Çekirdek Yeme Yarışması’nın startını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci verdi. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada ilk 3’e girenlere altın hediye edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2014 Pazar, 13:07

Ferah IŞIK – Tunay YAZICI / ÇİVRİL (Denizli), (DHA)

Türkiye’nin önemli çerezlik çekirdek üretimi merkezlerinden Çivril ilçesinde düzenlenen Elma Kültür ve Sanat Festivali’nde ilginç bir yarışma düzenlendi. Çekirdek Yeme Yarışması’na katılan 19 kişi, verilen 5 dakikalık süre içinde kıyasıya mücadele etti. Startını Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin verdiği yarışmada, katılımcılar iki hakem tarafından sürekli kontrol edildi. Yarışmanın sonucu kalan çekirdekler tek tek tartıldı ve en fazla çekirdek yiyen yarışmacılar tespit edildi. Yarışmayı Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar ve AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da izledi.

Yarışmada ilk 3’e girenlere Cumhuriyet altını hediye edildi. Oldukça renkli geçen yarışmanın ardından açıklama yapan Bakan Zeybekci, “Çok renkli bir yarışma oldu. Ben de belediye başkanlığı yaptım ama böylesi güzel bir yarışma görmemiştim. Çok ilginç bir yarışma oldu. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven’i kutluyorum” dedi.

Çivril’in Ak Partili Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, “Her yıl elma festivalini düzenliyoruz. Çivril, Türkiye’nin meyve ambarıdır. Son yıllarda çekirdek üretimi de oldukça arttı. Türkiye’nin en kaliteli çerezlik çekirdeği Çivril ve bölgesinde üretiliyor. Amacımız, çekirdeğimizi ulusal ve uluslararası piyasalarda tanıtmak” diye konuştu.

galeri-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı