REKLAMI GEÇ

Çivril’de damızlık koyun ve koç dağıtıldı

Çivril’de damızlık koyun ve koç dağıtıldı

Çivril’de, Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında, 7 aileye Tahirova cinsi 175 damızlık koyun ve koç dağıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2014 Cuma, 12:40

Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdürlüğü desteğiyle sağlanan damızlık koyun ve koçların dağıtımı için tören düzenlendi.

Törende konuşan Kaymakam Orhan Burhan, Çivril ekonomisinde önemli bir yer tutan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi’ni hayata geçirdiklerini, yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı damızlık koç ve koyunların katılımıyla besicilerin verimliliğin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Dağıtılan hayvanların sigortalı olduğunu da belirten kaymakam Burhan, “Verdiğimiz hayvanlar TARSİM sigortası kapsamında bir yıllık güvence altında. Ayrıca yavru atmaya karşıda garantili. İnşallah aldığınız bu hayvanlar ile hem kendi ekonominize hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacaksınız” dedi.

Yapılan kura çekimi sonrası, 7 hayvan üreticisine 24’er koyun ile 1’er damızlık koç teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı