REKLAMI GEÇ

Çivril’de dere yatağındaki hayvan leşleri tedirgin ediyor

Çivril’de dere yatağındaki hayvan leşleri tedirgin ediyor

Çivril’in Çetinler Mahallesi’nde bulunan dere yatağında çok sayıda büyükbaş hayvan ölüsü bulundu. Hayvancılığın yoğun olduğu bölgedeki durum vatandaşları tedirgin ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2019 Pazartesi, 12:09

Çivril Çetinler Mahallesi’nden geçen Akçay Deresi’ne atılan büyükbaş hayvan leşleri kötü koku ve sinek oluşmasına neden oluyor.

Yerleşim yerlerine çok yakın bölgelere atılan hayvan leşlerinin sıcak havalarda sinek ve koku ile birlikte mikrop ve hastalıklara davetiye çıkarttığını belirten mahalle sakinleri, “Çevrede hayvancılık yapanlar ölen hayvanlarını traktör ile sürükleyerek getirip dere yatağına atıyor. Şimdilerde her ne kadar su akmasa da köyden gelen köpekler hayvan leşlerini yiyor. Oluşan sinek ve kötü koku mahalleye kadar geliyor. Oluşan mikroplar hastalığa davetiye çıkarıyor. Jandarma ve ilçe tarım hayvanların kulak küpelerinden sahibini bulup gömerek yok ettirebilir” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Dere yatağına bir hafta içinde üç inek leşi atıldığını iddia eden mahalle sakinleri yetkililerden konuya çözüm bulmasını istediler.

(Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı