REKLAMI GEÇ

Çivril’de festival zamanı

Çivril 13. Elma ve Kültür- 8. Tarım Festivali, 7-8-9 Eylül’de Çivril’de yapılacak. Çivril’de üretilen elmanın tanıtımı amacıyla yapılan festivalde, bisiklet yarışması da gerçekleştirilecek.

/ DENİZLİHABER / 5 Eylül 2007 Çarşamba, 00:00

Elması ile ünlü Çivril’de, 13. Elma-Kültür ve 8. Tarım Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 3 gün sürecek festivalde, konserler ve yarışmaların yanı sıra çiftçilere yönelik konferanslar da olacak.

Festivali duyurmak amacıyla, DGC’de basın toplantısı düzenleyen Çivril Belediye Başkanı Ahmet Ateş, amaçlarının Çivril’in elmasını tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Festival ile elma üreticisini bilinçlendirmeyi de amaçladıklarını belirten Ateş, bu çerçevede modern sulama teknikleri hakkında bir konferans düzenlediklerini ifade etti. Çivril’in tarihçesinin de festival kapsamında ele alınacağını dile getiren Ateş, müzik-eğlence programları ile de yorgun çiftçileri eğlendireceklerini söyledi.

Festival kapsamında, küresel ısınmaya karşı, ‘Bas pedala’ isimli bir bisiklet yarışması da düzenlediklerini ifade eden Ateş, “Çivril, Türkiye’de en çok bisiklet binilen yerlerden birisi. Bu yaşam biçimini ülkemizde daha fazla yaygınlaştırmak amacıyla, ‘Bas pedala’ isimli yarışmamızı, daha sonra bisiklet binme kampanyasına da dönüştürmek istiyoruz” dedi.

Elması ile ünlü Çivril’de bu sene kuraklık nedeniyle elmaların yeteri kadar gelişemediğini belirten Ateş, “Bu sene Çivril’de hiç yağış olmadı. Elmada istediğimiz performansı yakalayamadık. Festivalimiz de aslında 15 gün sonra yapılacaktı ancak Ramazan’a denk geldiği için erkene aldık” dedi.

Çivril’de geçen sene 160 bin ton elma üretildiğini belirten Ateş, herkesi festivale katılmaya davet etti. 7 Eylül’de başlayacak festivalin ilk gününde, Denizli Belediye Bandosu’nun gösterisi, festival sokağının açılışı, Çivril’in tarihi ve arkeolojik değeri konulu konferans, Grup Bermuda Marmok ve Efe Gençlik konseri yer alıyor. Festivalin ikinci günü, saat 11.00’de modern sulama tekniklerinin ele alınacağı konferansla başlayacak. 8 Eylül’de cirit oyunları ve at yarışlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Halk Müziği Korosu Sanatçıları Yıldız Çam Özdemir, Sıtkı Akın ve Süreyya Davulcuoğlu da birer konser verecek. Festivalin son günü olan 9 Eylül’de ‘Küresel ısınmaya karşı bas pedala’ isimli yarışma ve bisiklet gösterisi yapılacak. Elmalı pasta yarışmasının ardından, elma güzeli seçilecek ve elma yeme yarışması yapılacak. En iyi elma yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi sonrası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçıları Turgut Karadeniz, Ayşe Alsancak ve Zekai Tunca konser verecek. Festival, havai fişek gösterisi ile son bulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı