REKLAMI GEÇ

Çivril’de gündem sanayi sitesi

Çivril’de gündem sanayi sitesi

Çivril Belediyesi sanayi sitesiyle ilgili çalışma başlatıyor. Yıl içinde site yönetiminin feshedileceğini belirten Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, belediye olarak çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2016 Çarşamba, 09:19

1977 yılında yapılan 205 işyerinin bulunduğu Kızılcasöğüt Mahallesi’ndeki sanayi sitesinin 40 yıldır Çivril’e hizmet verdiğini belirten Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, her gün binlerce insan ve aracın geldiği ve ekonomiye ciddi katkıları olduğunu söyledi.

Bugüne kadar idari zaaflardan dolayı çok ihmal edildiğini dile getiren Başkan Güven, “Bugün yolları ile sosyal alanları ile güvenliği ile denetimi ile tamamen boş verilmiş bir alandan söz ediyoruz. Bir çok kez bölgede incelemelerde bulundum, vatandaşlarla bir araya geldim. Yol ve güvenlik konusunda çok sıkıntı çekiliyor. Esnafların ve vatandaşların kullanabileceği bir tuvalet bile yok” dedi.

ALTYAPIDAN SONRA İLK İŞİMİZ SANAYİ SİTESİ
Hazırladıkları çalışma planı çerçevesinde önceliği mahallelerin alt yapısına verdiklerini belirten Başkan Güven, “Seçimlerin hemen ardından bölge için çalışmalara başladık. Ancak hem büyükşehir olmamızdan dolayı mahalle sayımızın artması, hem de sanayi sitesinin ayrı bir yönetim kurulunun bulunması sanayi bölgesine müdahalemizi geciktirdi. Bugün itibari ile mahallelerimizde hedeflediğimiz birçok çalışmayı tamamladık ve ekiplerimizi merkezdeki işlere yönlendirmeye başladık. Kızılcasöğüt Sanayi sitesinde yol, atık su, yağmur suyu tahliye hattı ve güvenlik ile ilgili çalışamalara en kısa zamanada başlayacağız” dedi.

SİTE YÖNETİMİ FESHEDİLECEK
Stenin kooperatif olduğu için ayrı bir yönetim kurulu bulunduğunu ve yönetim kurulu kararı ile çalışmaların yapılabileceğini dile getiren Başkan Gürcan Güven, “40 yıl önce kurulan kooperatif ve site yönetim kurulunu çok aktif şekilde çalıştıramadığı için maalesef atıl kalmış. Belediye olarak sitede çalışma yapabilmek için site yönetim kurulunun feshedilmesi ve görevlerinin belediyeye devredilmesi gerekiyor. Site yönetimi ile yaptığımız görüşmelerde arkadaşlar görevlerini belediyeye devredebileceklerini beyan ettiler ve gerekli çalışmayı yaptık. Çivril Belediyesi olarak Kızılcasöğüt Sanayi Sitesi’nin altyapısını yeniden inşa edip, sitemizi modern bir alan haline getireceğiz” dedi.

(Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı