REKLAMI GEÇ

Çivril’de örnek dayanışma

Çivril’de örnek dayanışma

Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, Çivril’de düzenlenen ve geliri, ihtiyaç sahibi fakir vatandaşlara ve öğrencilere yardım amacıyla kullanılacak olan kermesin açılışını gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2009 Perşembe, 00:00

Kermesin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Nevnihal Erkmen’in yanı sıra Çivril Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve eşi Hacer Başıbüyük, Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, Valilik Özel Kalem Müdürü Fatma Korkmaz, Çivrilli Hayırsever İşadamı Kadir Kameroğlu, Buldan, Sarayköy, Acıpayam ve Tavas Kaymakamlarının eşleri ve çok sayıda Çivrilli vatandaş katıldı.

Bayan Erkmen, kermesin açılışında yaptığı konuşmada, Çivril halkının ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verebilmek için düzenlediği kermesi açmaktan dolayı son derece büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çivril halkının özveri göstererek düzenlediği bu kermes dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kermesin açılışını çocuklarla birlikte gerçekleştiren Nevnihal Erkmen, kermeste sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı ve öğrencilere katkı için düzenlenen kermeste sergilenen ürünlerden satın alarak, ilk alışverişi gerçekleştirdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermeste havlu, el işleri, süs eşyaları, çeşitli giysiler, resim tabloları, işlemeli sehpalar, ev yapımı yemekler, kıl çadırda vatandaşlar tarafından hazırlanan börekler gibi daha birçok ürün satışa sunuldu. Kermes üç gün boyunca devam edecek.

‘Kültür değerlerimiz yaşatılmalı’

Kermes açılışının ardından ÇEVAK (Çivrilliler Eğitim-Kültür ve Dayanışma Vakfı)’nı da ziyaret eden Bayan Erkmen, vakfın çalışmaları hakkında bilgi aldı. ÇEVAK Çivril Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gönül Koçhan, ÇEVAK’ın birçok faaliyet gerçekleştirdiğini ama en anlamlı faaliyetlerinin hayırsever işadamlarını organize ederek öğrencilere burs sağlamak olduğunu ifade etti. Bayan Erkmen, dernek ve vakıfların faaliyetleri arasına kültür değerlerimizi yaşatma görevini mutlaka almalarını gerektiğini ifade ederek, yörelerin gelenek, görenek ve kültürel değerlerinin düzenlenecek etkinliklerle mutlaka yeni nesillere aktarılması gerektiğinin altını çizdi.

1000 kişi giydirildi

Vakıf ziyaretinin ardından Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve Çivril Belediye Başkanlığı Sosyal Marketi’ni de ziyaret eden Bayan Erkmen, Kaymakam Muzaffer Başıbüyük’ten, Sosyal Market’in çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Başıbüyük, Çivrilli vatandaşların ve esnafların Sosyal Market’e büyük destek verdiklerini ifade ederek, bağışlanan giysi ve gıda maddesi gibi çeşitli yardımların ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını ve şu ana kadar gıda yardımlarının yanında, 1000 kişiye giyecek yardımı yapıldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı