REKLAMI GEÇ

Çivril’de Tarım-GEKA işbirliği

Çivril’de Tarım-GEKA işbirliği

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Büyükbaş Hayvanlarda İnfertilite ve Buzağı Ölümleri’ projesine destek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2018 Çarşamba, 10:55

Destek protokolü Çivril İlçe Müdürü Ahmet Kocakaplan ile Güney Ege Kalkınma Ajans’ı (GEKA) Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan’ın katılımıyla imzalandı.

Törende konuşan GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Denizli’nin tarım alanında önemli bir merkez haline geldiğini belirterek, Çivril İlçe Tarım Müdürlüğü’nün teknik kapasitesini artırmak amacıyla bu ve benzer projelerine her zaman destek olacaklarını söyledi.

Çivril Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet Kocakaplan ise Çivril hayvancılığına yaptığı katkılardan dolayı Güney Ege Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

Kocakaplan, “8-16 Ekim 2018 tarihleri arasında Çivril Tarım İlçe Müdürlüğü ile Gürpınar, Irgıllı, Kıralan, Özdemirci ve Çıtak mahallelerinde gerçekleştirilecek Büyükbaş Hayvanlarda İnfertilite ve Buzağı Ölümleri konulu proje, İlçe Müdürlüğümüzde görev alan veteriner hekimler ile birlikte ari işletme sahipleri ve çalışan teknik personelin katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu proje ile müdürlüğümüz çalışanları ve ari işletmelerdeki yetkili ve teknik personelin konu kapsamındaki bilgilerinin güncellenmesi, mesleki hizmet kapasitelerinin artırılması, çözüm odaklı hizmet anlayışı konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında düzenlenecek eğitimler sonrasında işletmelerde karlılığın arttırılması amaçlanıyor. Buzağı ölümlerinin azaltılarak Avrupa standartlarına yaklaştırılması, ineklerde infertiliteye neden olan en önemli sorunların belirlenmesi ve süt sığırcılığı işletmelerinin üretimlerinin, dolayısıyla karlılığın artırılması sağlanacak” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı