Çivril’de zam protestosu

Çivril’de işçiler, asgari ücrete yapılan zammı protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan işçiler, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiklerini belirtti.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2015 Cumartesi, 17:34
Çivril Ülkücü İşçiler Derneği üyesi bir grup işçi, Cumhuriyet Meydanı’nda eylem yaptı. Asgari ücrete yapılan zammı protesto etmek amacıyla toplanan işçilere, Çivril Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Nihat Kaplan veÜlkü Ocakları Çivril Şube Başkanı Murat Koyuncu da destek verdi.
Saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan eylem de yapılan basın açıklamasında Ülkücü İşçiler Derneği Çivril Şubesi Başkanı Nihat Kaplan, 2015 yılı asgari ücret tutarlarının belirlendiğini belirterek, yapılan görüşmelerde ne yazık ki yine asgari ücretli çalışanı memnun edecek bir sonucun çıkmadığını söyledi.
Asgari ücretliye 2015 yılının ilk altı aylık dönemi için belirlenen rakamın 949 lira olduğunu anımsatan Kaplan,“İkinci altı ay için 1000 liradır. Türkiye’de yaklaşık 5 milyonun üzerinde asgari ücretli bulunmaktadır. Aileleri ile birlikte bu rakam 15 milyonu bulmaktadır. Bu kadar insan açlık sınırının altında yaşamını idame ettirmeye mahkum edilmiştir” dedi.
Yorumlar
İlk altı ay 949-TL.İkinci altı ay 1.000-TL.Asgari ücret hertürlü vergiden muaf olmalıdır.Adalet………………budur.Reel üretimin içinde olan bu insanların mağduriyeti artık bitmelidir.Heryıl dalga geçer gibi,bakanlar tarafından yapılan cüzi