REKLAMI GEÇ

Çivril’e Çal’dan emanet ambulans

Çivril’e Çal’dan emanet ambulans

Çivril Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Tünay Yazıcı, Sağlık Bakanlığı’nca Denizli’ye gönderilen 10 ambulanstan Çivril’e verilmemesini eleştirerek, ilçede acil yardım hizmetleri için Çal’dan “emanet ambulans” getirildiğini iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2015 Çarşamba, 10:19

Çivril Belediye Meclis Üyesi CHP’li Tünay Yazıcı, geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nca Denizli’ye gönderilen 10 ambulans ile bir UMKE aracı için dağıtım töreni düzenlendiğini, ancak ihtiyaç duyulduğu halde bu ambulanslardan bir tanesinin bile Çivril’e verilmediğini söyledi.

Çivril’e ambulans verilmediği halde bu törene ilçe yöneticilerinin katılmasını eleştiren Yazıcı, “Sağlık Bakanlığı, Denizli’ye ilçelerde kullanılmak üzere 10 ambulans ile bir UMKE aracı göndermiş. Çivril, yaklaşık iki aydır Çal’dan gelen emanet ambulansı kullanırken, dağıtılan ambulanslardan alamamıştır. Bu Çivril adına acınası bir durumdur” dedi.

İl merkezine 100 kilometre uzaklıktaki Çivril’de sağlıkla ilgili acil yardım hizmetleri için 112’deki 2, hastanede 1 olmak üzere 3 ambulans bulunduğunu belirten Yazıcı, “112’dekiler nakil ambulansı. Yani sürekli hasta taşımak için kullanılıyor. Bu iki ambulans tabiri caizse mobil. Bunlar hasta nakilindeyken Çivril’de bir tane ambulans kalıyor. Yani 60 bin nüfusa bir tane ambulans hizmet veriyor. Allah’tan yöneticilerimiz öngörülü davranarak olası bir acil durum için Çal’dan emanet ambulans getirmişler. O da olmasa Çivril tek ambulansa mahkum olacak” diye konuştu.

Çivril Devlet Hastanesi’nde uzman doktor sıkıntısı nedeniyle hastaların Denizli ve Çivril’deki hastanelere sevk edildiğini dile getiren Yazıcı, hasta nakilleri sırasında ilçede ambulans problemi yaşandığını, geçtiğimiz günlerde Çevre Yolu’nda meydana gelen trafik kazasında yaralananların yarım saat ambulans beklediğini ve Çal’dan gelen 112 ambulansı ile hastaneye kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı