REKLAMI GEÇ

Çivril’in eşsiz lezzeti: Hamursuz ekmek

Çivril’in eşsiz lezzeti: Hamursuz ekmek

Çivril’de yemek kültürünün bir parçası olarak yıllardır tüketilen hamursuz ekmek doyuruculuğu ve lezzetiyle vazgeçilmez lezzetlerin başında geliyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 6 Ekim 2014 Pazartesi, 08:30

Yemek kültürü konusunda hayli zenginliğe sahip olan Denizli’nin kebabı ve keşkeği kadar hamursuz ekmeği de ünlenmeyi hak eden lezzetlerden biri… Toprak fırınlarda pişirilen ve ‘hamursuz ekmek’ adı verilen hamur işi ürün özellikle Çivril bölgesinde sofralardan eksik olmuyor.

MANDA KAYMAĞI, OLMAZSA OLMAZI
Yapımı zahmetli olduğundan bayram gibi özel günlerde pişirilen hamursuz ekmeği kimi aileler tarafından özel günler beklemeden de her zaman tüketiliyor. Tereyağı ile karılan hamurun yoğurt ve manda kaymağıyla süslenerek toprak fırınlarda pişirilmesiyle üretilen hamursuz ekmek piyasada satılmıyor.

FIRINI DA KENDİSİ YAPTI
Çivril’in Işıklı Mahallesinde 20 yıl önce kendi elleriyle yaptığı toprak fırında kendisi ve misafirleri için hamursuz ekmeği pişiren 53 yaşındaki Atike Can, annesinden öğrendiği lezzeti en güzel yaşatan isimlerden biri… Ekmeği, kendi ürettiği doğal ürünlerle yaptığı için çevresi tarafından çok beğenildiğini ifade etti.

KAHVALTILARIN VAZGEÇİLMEZİ
Bazılarına ekmeğin yapımının zahmetli geldiği için özel günlerde yaptığını ancak ailesi sevdiği için kendisinin sıklıkla fırın başına geçtiğini belirten Atike Can, “Özellikle kahvaltılarda çok tükettiğimiz bir ekmek. Bu ekmeğin yanına başka katık koymadan karnınızı doyurabilirsiniz. Benim çevrem de çok sevdiğinden neredeyse her hafta pişiriyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı