REKLAMI GEÇ

Çivrilli Aleviler dernek çatısı altında

Çivrilli Aleviler dernek çatısı altında

Çivril’de yaşayan Aleviler, ‘Çivril Alevi Kültür Derneği’ kurarak tek çatı altında toplandılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2015 Cumartesi, 12:20

Çivril Alevi Kültür Derneği’nin açılışına Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, AK Parti Çivril İlçe Başkanı Mehmet Celep, İlçe Müftüsü Himmet Metin, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan ile Belediye meclis üyeleri Kadir Kuzu ve Türkan Keyik’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Dernek Başkanı Uğur Adamır,“Çivril ve bölgesinde yaşayan Alevi vatandaşlarımızın bir çatı altında toplamak ve dernekleşmek için çalışmalara başladık. Amacımız Çivril ve çevresinde yaşayan Alevi yurttaşlarımızın sosyal, kültürel anlamda dayanışma içerisinde bulunması adına bu derneğimizi kurmaya karar verdik. Alevi kardeşlerimizin güncel sorunları ile ilgili bir çatı altında toplanmak istedik ve kurumsallaşmak için girişimi başlattık. İnançsal ve kültürel dayanışmaya önem verdiğimiz için bu derneğimizi kurduk. Bize bu konuda destek olan önümüz açan Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven de cem öncesi yaptığı konuşmada Türkiye’nin farklılıkları ile güçlü bir ülke olduğunu belirterek, “Bizim bayrağımız bir, Dilimiz bir, vatanımız bir, Kıblemiz bir, Peygamberimiz bir, İnandığımız Allah’ımız bir. Biz biriz biz kardeşiz. Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse her Sünni Hz. Ali efendimizi canından çok sever. Ayrışmak için bahane bulmaya gerek yok. Farklılıklarımız bizim gücümüz” dedi.

Konuşmaların ardından Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu’nun yaptığı sohbetten sonra başlayan cem, semah dönülmesi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı