REKLAMI GEÇ

Çivrilli çiftçiler, akaryakıt fiyatlarını protesto etti

Çivrilli çiftçiler, akaryakıt fiyatlarını protesto etti

Çivril’de çiftçiler akaryakıt fiyatlarını protesto etti, minibüsçüler de destek verdi. Traktör ve minibüslerle ilçe merkezinden kornalar çalarak geçen protestocular araçlarının önüne astıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2022 Pazar, 12:57

Çiftçi ve minibüsçüler ilçe merkezinde toplandı. Tarımdaki maliyetlerin çok artmasından dert yanan çiftçiler, “Ekemiyoruz, biçemiyoruz” dediler. Çiftçiler, traktörlerinin üzerine astıkları döviz ve pankartlarla fiyatlara tepki gösterdi.

KARACA: ÇİFTÇİ EKEMEZ DURUMA GELDİ
Eylemcilere destek veren CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Çiftçimiz, minibüsçü esnafımız sesini duyurmaya çalışıyor. Artık yeter. Korkmadan, cesurca sizler saraya sesinizi duyurmak için bir araya geldiniz. Bizler de size aracılık etmek için buradayız. Çiftçi; Ekim, Kasım aylarında buğdayını ekemedi. Arpasını ekemedi. Ekenler gübre atamadı. Çünkü gübre fiyatları aldı başını gitti.

Okul servisi çeken minibüsçü esnafı sene başında mazot 6,5 lira iken sözleşme yaptı. Şimdi mazot 20 lira. Esnafımız perişan durumda saray sesini duymuyor. Sarayın keyfi yerinde. Çiftçimiz ekemiyor. Hayvancı ineğine yem bulamıyor, saman bulamıyor. Türkiye tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. ­Bugün Konya Ovası’na buğday ekemedi. Tarımda yandaş kapısı oluşturdular. Siz ekmeyin biz getirelim, sizler de tüketin dediler” dedi.

Yorumlar

Ahmet   -  Bağlantı 21 Mart 2022, 08:21

Küresel Ekonomik Krize suçlu bulundu Vurun İktidara gitsin zaten Petrol ve Doğalgaz çıkaran ülkeyiz yaaa başka bahanemiz yok çünkü ceblerimiz yanıyor acısını kimden alacağız tabiki ikditar olandan Vurun Abaya.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı