REKLAMI GEÇ

Dağcılar Akdağ zirvesinden zulme dikkat çektiler

Dağcılar Akdağ zirvesinden zulme dikkat çektiler

Çivril Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü (AKİDAK) ile Uşak Dağcılık Kulübü üyeleri Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dikkat çekmek için bölgenin ikinci en yüksek dağı olan Akdağ’ın zirvesine yürüdüler. 9 saat süren yürüyüşün ardından -9 dereceden tepki mesajlarını ilettiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2019 Pazartesi, 10:00

Çivril Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü ve Uşak Dağcılık Kulübü üyeleri Doğu Türkistan’da yaşanan zulme Akdağ’ın zirvesinden tepki gösterdi. Soğuk tipi ve -9 dereceyi bulan hava sıcaklığından 9 saat süren zorlu bir tırmanışın ardından bölgenin ikinci en yüksek dağı olan Akdağ’ın zirvesine ulaşan dağcılar, pankart açıp Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dikkat çekip, “Doğu Türkistan’a susma, sıra sana da gelir” dediler.

Çivril Akdağ İzcilik ve Doğa Kulübü (AKİDAK) başkanı Erkan Atila, Doğu Tüskistan’da yaşanan zulme karşı duyarsız kalındığını düşündükleri için kendi çaplarında böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getirip, “Hava koşulları nedeniyle zorlu bir yürüyüş oldu. Doğu Türkistan Zulmü’ne dikkat çekmek için buraya çıkan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı