REKLAMI GEÇ

Başkan’ın anket tepkisi

Başkan’ın anket tepkisi

CHP’nin Çivril’de belediye başkan adayını kamuoyu yoklamasıyla belirleme kararına yeniden adaylığı gündemde olan Başkan İbrahim Hakkı Aslan tepki gösterdi. Dokuz ilçede olduğu gibi Çivril’de de eğilim yoklaması isteyen Aslan, soluğu Ankara’da aldı.

/ DENİZLİHABER / 8 Kasım 2013 Cuma, 16:42

ŞENGÜL BOZ

CHP Genel Merkezi’nin Çivril’de aday belirleme yöntemiyle ilgili kararı tartışma yarattı. Bazı partililer, “neden eğilim yoklaması değil de anket çalışması?” diye sorarken, halen Çivril Belediye Başkanı olan Aslan, kendisini yakından ilgilendiren bu kararı sert bir dille eleştirdi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun kararına itiraz etmek amacıyla soluğu Ankara’da alan Başkan Aslan, “Çivril’e neden sandık konulmuyor. Biz, Çivril’de de eğilim yoklaması yapılmasını istiyoruz. Bizim diğer ilçelerden farkımız ne? Çivril’den kim, neden korkuyor? “ diye konuştu.

CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, bunun tamamen Merkez Yürütme Kurulu’nun kararı olduğunu ve o karar doğrultusunda ilan edildiğini belirtirken, Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan ise, Çivril’in Ankara ile ters düşmediğini savundu.

Yorumlar

mehmet solak   -  Bağlantı 8 Kasım 2013, 23:26

Bence bütün ilçelerde kamuoyu yoklamasıyla adaylar belirlenmelidir.Neden?Bir ilçede partinin diyelim 1000 kayıtlı üyesi var.16000 seçimlerde oyu var.1000 kişi adayı belirlerse 16000 kişinin hakkını yemiş olur.adalette temsil kamuoyu yoklaması olmalıdır.Hele yerel seçimlerde sevilen bir aday bütün partilerden oy alacaksa,sandıkta eğilimle belirlenen adaya sırf partililer seçti bu adayı diye oy vermezler.Sevilen halkın içinde olan biri,kamuoyu yoklmasında belirlenir.seçme peryodu ne kadar geniş olursa hata payı o kadar az olur.Üye ve delegeye güvensizlik olarak algılanmasın.Bazı yerlerde parti ile ilgisi olmayan kurşun delege ve üyeler yazdırılmıştır.Bu üye ve delegeler görevini bitirince bir kenara çekilirler.Tabi anket masraflıdır.Keşke bütün yerlerde yapılabilse

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı