REKLAMI GEÇ

Işıklı Barajı’nda su seviyesi yüzde 19’a düştü, görüntüler üzdü

Işıklı Barajı’nda su seviyesi yüzde 19’a düştü, görüntüler üzdü

Vahşi sulama ve aşırı sıcaklar nedeniyle Işıklı Barajı’nda su seviyesi yüzde 19’a düştü. CHP’li Tunay Yazıcı, “Her yıl aynı sorun yaşanıyor, yetkililer uyuyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2017 Perşembe, 12:58

Büyük Menderes Nehri üzerinde kurulu olan Işıklı Barajı’nda sular çekildi, adeta binlerce dekarlık yeni bir arazi oluştu.

Bu yıl yağışların yetersiz olması, vahşi sulama ve aşırı sıcakların baraj da su bırakmadığını, rezervin yüzde 19 seviyesinde olduğunu söyleyen Çivril Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Tunay Yazıcı, “Baraj yatağına bakınca insanın içi acıyor. Her yıl aynı senaryo tekrarlanıyor. Kuraklık sorunu yaşanırken, bu ülkenin yetkilileri neden harekete geçmiyor” dedi.

Işıklı Barajı’nı besleyen bazı tatlı su kaynakları ve çayların suyunun Afyonkarahisar’da yeni yapılan göletlere verildiğini ve dolayısıyla Işıklı Barajı’nın beslenemediğini söyleyen Yazıcı, “Işıklı Barajı’nın çevresini mükemmel bir yer haline getireceğini söyleyip, buranın tatlı su denizi olacağını vaad edenler nerede? Acaba onların sözü Ankara’da, Afyonkarahisarlı Bakan Veysel Eroğlu kadar geçmiyor mu?. Yazıktır, günahtır. Işıklı’yı bitiriyorlar” dedi.

Yazıcı, doğruyu herkesin bildiğini, ancak kimsenin harekete geçmediğini öne sürerek, “Yapılacak bellidir. Vahşi sulamaya sınırlama getirilmeli, baraj rehabilite edilmeli, baraj yatağında daha fazla su tutulmalı, barajı besleyen kaynaklar iyi korunmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı