REKLAMI GEÇ

Çivril’de FETÖ/PDY’nin eski yurdu devletin oldu, ancak korunamıyor

Çivril’de FETÖ/PDY’nin eski yurdu devletin oldu, ancak korunamıyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin el koyduğu Meltem Dershanesi’ne ait Çivril’deki öğrenci yurdu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Kamunun malı olan eski öğrenci yurdunu devlet de korumuyor. Binada büyük talan başladı. Hala bir önlem alınmıyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2017 Cuma, 09:52

Hain terör örgütü FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından FETÖ’ye ait öğrenci yurtları, dershanelere ve diğer gayri mülklere devlet tarafından el konulmuştu. İşte o binalardan biri de Çivril’de bulunuyor.

Çivril’in Stadyum Mahallesi’ndeki iki katlı eski öğrenci yurdu, 15 Temmuz’da yaşanan olayların ardından talan edilmiş. Talan hala sürüyor. Denizlihaber, Çivril’e giderek adı söz konusu yurtta ve yurt ile ilgili araştırma yaptı.

HIRSIZLIK DA YAPILMIŞ
Talan hala devam ediyor, ancak artık devletin olan bu yurt için devlet olanlara göz yumuyor. Darbe girişiminin ardından Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne tahsisi yapılan FETÖ’nün eski öğrenci yurdunun kapısı açık. Tüm camlar kırılmış, içerdeki eşyalar dağıtılmış, bazıları yakılmış.

Televizyonlardan bazıları kırılmış, bilgisayarlar ile bazı televizyonlar, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi eşyalar hatta kömürlükteki kömürler bile çalınmış. Eski yurdun kalorifer kazan dairesinde hala 3-4 ton civarında kömür bulunuyor. Vatandaşlar, kalan kömürlerin bir okula verilmesinin doğru olacağını söylüyor.

DİNİ KİTAPLAR DURUYOR
Büyük talanın yaşandığı eski erkek öğrenci yurduna girenlerin dini içerikli kitaplara dokunmadığı görülüyor.

Her tarafının talan edildiği, içerideki ranza, yatak, koltuk, halıflekslerin yakılıp yırtıldığı, tüm kapı ve pencere camlarının kırıldığı eski öğrenci yurdunda dini içerikli kitaplara hiç dokunulmamış olması dikkatlerden kaçmıyor.

MİLLİ EĞİTİM İSTEDİ, VERİLMEDİ
Çivril Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan da talana isyan edenlerden. FETÖ’ye kızgınlıkla hareket edilmiş olacağını, ancak buranın bir kamu malı olduğunu söyleyen Müdür Özcan, “Bu yerin tahsisi için gerekli yazışmaları yaptık. Talebimiz olumlu sonuçlanmadı. Yer bize tahsis edilseydi öğrenci yurdu yapacaktık. Yani çocuklarımız devletinin yurdunda kalacaktı. Yeri ben de gördüm, içim acıdı. İnsanlara para versen böyle talan ettiremezsin. Sonuçta burası kamu malıdır” diye konuştu.

DERSHANE OLARAK AÇILMIŞ, YURDA ÇEVRİLMİŞ
Söz konusu yerin yıllar önce cemaat tarafından dershane olarak açıldığı öğrenildi. Zamanla FETÖ, dershane ihtiyacını Çivril’in başka bölgelerinde karşılayınca burası erkek öğrenci yurduna çevrilmiş.

Bugün, FETÖ/PDY davalarında bazıları firarda bazıları da tutuklu olan Çivrilli işadamları zaman zaman bu binada toplantılar düzenlemiş. Onların ekonomik destekleri ve bağışlarla yıllarca bu yurtta kalan öğrencilerin beyinleri yıkanmış.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı